Parlementaire Enquête Financieel Stelsel, Tweede Kamer der Staten-Generaal

De Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft op 28 mei 2013 overeenkomstig artikel 34 van de Wet op de parlementaire enquête 2008 besloten tot het beëindigen van de Parlementaire Enquête Financieel Stelsel. Daarmee wordt automatisch het commissielidmaatschap van de leden van de Parlementaire Enquêtecommissie Financieel Stelsel beëindigd.

De Parlementaire Enquêtecommissie is op 16 november 2010 ingesteld en had als opdracht een parlementaire enquête te houden naar de crisismaatregelen die de Nederlandse overheid in de periode september 2008 tot en met januari 2009 heeft genomen om de acute problemen in het Nederlandse financiële stelsel te bestrijden. Doel van de enquête was tot inzicht en oordeelsvorming te komen aangaande de crisismaatregelen, teneinde lessen te trekken voor de toekomst.

Op 11 april 2012 heeft de commissie haar eindrapport gepresenteerd. Op 26 en 28 juni 2012 heeft de commissie verantwoording afgelegd in een plenair debat met de Tweede Kamer. Op 14 februari 2013 heeft de Tweede Kamer met het kabinet gedebatteerd over het rapport.

Den Haag, 6 juni 2013

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, A. Van Miltenburg

De Griffier van de Tweede Kamer der Staten-Generaal J.E. Biesheuvel-Vermeijden

Naar boven