Logo Brunssum
Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Doorsteek Centrum, Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 23 april 2013 het bestemmingsplan “Doorsteek Centrum” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelegen tussen het Koutenveld, de Schiffelerstraat, de Kerkstraat en de huidige parkeervoorziening aan de achterzijde van Central.

De huidige invulling van het plangebied omvat winkelpanden met achtererf, een tijdelijk aangelegde parkeerplaats en enkele vrijstaande grondgebonden woningen. De beoogde nieuwe ontwikkelingen in het plangebied betreffen de realisatie van een nieuwe doorsteek met daaromheen nieuwbouw van winkels en appartementen, alsmede parkeervoorzieningen in het gebied gelegen tussen de bestaande winkelpanden aan de Kerkstraat (deels op het achtererf van deze panden) en het Koutenveld.

Bestuurlijke lus

Het plan is met toepassing van artikel 46, lid 6 van de Wet op de Raad van State gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Afdeling) d.d. 13 februari 2013 (nr 201206005/1/T1/R1). Daarmee is invulling gegeven aan de opdracht van de Afdeling om binnen 16 weken na de uitspraak en met inachtneming van de overwegingen van de Afdeling een nieuw besluit te nemen. Daarbij is – conform de uitspraak van de Afdeling – geen toepassing gegeven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wijzigingen

In het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het oorspronkelijk op 14 maart 2012 vastgestelde bestemmingsplan “Doorsteek Centrum” (NL.IMRO.0899.BpDoorsteekCentrum-VA01) de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1. Aan artikel 4.2.1 van de regels wordt een sub j toegevoegd, dat voorziet in een uitwerkingsregel met betrekking tot het voorzien in een ontsluiting c.q. in de bereikbaarheid van de ten zuidoosten van de aanduiding ‘specifieke vorm van centrum – tracé voetgangersgebied’ gelegen percelen aan de Kerkstraat.

  • 2. Op de verbeelding is ten oosten van de aanduiding ‘specifieke vorm van centrum – tracé voetgangersgebied’ voorzien in een aantal maatvoeringsvlakken ‘maximum aantal bouwlagen’. In samenhang met een aanpassing van artikel 4.2.3, sub g van de planregels dient bij uitwerking van het plan het aantal bouwlagen ter plaatse van die maatvoeringsvlakken beperkt te blijven tot respectievelijk 1 en 2 bouwlagen. Voorts is door een aanpassing van artikel 4.2.3, sub l van de planregels het opnemen van een afwijkingsbevoegdheid om te voorzien in een extra bouwlaag uitgesloten voor zover het de gronden ter plaatse van de aanduiding ‘maximum aantal bouwlagen’ betreft.

  • 3. de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’ is verwijderd van het perceel Kerkstraat 65.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Doorsteek Centrum”, met planidentificatienummer NL.IMRO.0899.BpDoorsteekCentrum-VA02 ligt met ingang van 13 juni 2013 gedurende 6 weken ter inzage. Het plan kan gedurende openingstijden worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen van de Gemeentewinkel, op de begane grond van het Bestuurscentrum, Lindeplein 1 te Brunssum. Tevens kan het plan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.brunssum.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer: NL.IMRO.0899.BpDoorsteekCentrum-VA02).

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de door het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag door:

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze kenbaar hebben gemaakt ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de door het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de Voorzitter van de Afdeling verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Brunssum, 12 juni 2013

Naar boven