Logo Bodegraven-Reeuwijk
Vaststelling wijzigingsplan Buitenkerk 55a Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van Bodegraven maken ingevolge artikel 3.6 lid 1a en artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij op 28 mei 2013 het wijzigingsplan ‘Buitenkerk 55a Bodegraven’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Het plangebied bestaat uit het perceel Buitenkerk 55a, nabij Bodegraven. Het bestemmingsplan maakt hergebruik van de voormalige agrarische bedrijfswoning tot reguliere burgerwoning mogelijk. De belangrijkste aanpassingen aan het wijzigingsplan zijn:

  • Uit de regels is de bepaling geschrapt dat de bestaande bebouwing in de huidige omvang mag blijven staan;

  • De toelichting is aangevuld op het aspect geluid vanuit de inrichting op Buitenkerk 56 en de intrekking van het Besluit Landbouw wet milieubeheer per 1 januari 2013;

  • Tot slot zijn nog enkele tekstuele correcties doorgevoerd.

Het vastgestelde wijzigingplan ‘Buitenkerk 55a Bodegraven’ ligt, gedurende de periode 13 juni t/m 24 juli 2013, op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek ‘wonen, leven, werken’ → `plannen en projecten’ → ‘’buitengebied Bodegraven’;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken zoals onderzoeksrapporten) en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis

Tegen dit het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan is beroep mogelijk. Dit kan vanaf 13 juni t/m 24 juli 2013. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State te Den Haag, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en door die belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn of te wel op 25 juli 2013. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven