Logo Bodegraven-Reeuwijk
Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan ‘Oud Bodegraafseweg – Doortocht’ en verlening omgevingsvergunningen Oud Bodegraafseweg 23 en Doortocht 9 te Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk

Bestemmingsplan Oud Bodegraafseweg-Doortocht

Burgemeester en wethouders maken, met inachtneming van het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 7 maart 2012, op grond van artikel 3.8, 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 10 april 2013 het bestemmingsplan “Oud Bodegraafseweg – Doortocht’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt op de hoek van de Oud-Bodegraafseweg en de Doortocht en betreft de gronden van de supermarkt Albert Heijn (Oud Bodegraafseweg 23), de gronden van Van Waveren (Doortocht 9) en het tussengelegen parkeerterrein.

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan besloten tot aanpassing van de toelichting t.a.v. de conclusies voor de lokale detailhandelsstructuur en een beperkte aanpassing van de planverbeelding (uitbreiding van het bouwvlak t.p.v. AH).

Omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij in de vergadering van 28 mei 2013 hebben besloten tot afgifte van de omgevingsvergunningen voor de uitbreiding van de Albert Heijn aan de Oud Bodegraafseweg 23 en de oprichting van een Aldi-supermarkt aan de Doortocht 9, te Bodegraven.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 13 juni 2013, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 25 juli 2013) voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek “wonen, leven en werken”/ Plannen en projecten/ Bodegraven/ Bestemmingsplannen in ontwikkeling;

  • op papier en digitaal, inclusief de bijbehorende stukken, tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (Raadhuisplein 1 te Bodegraven).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

De omgevingsvergunningen liggen tevens gedurende bovengenoemde termijn en op bovengenoemde wijze ter inzage met dien verstande, dat deze stukken niet raadpleegbaar zijn via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan alsmede tegen de verleende omgevingsvergunningen is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen ter inzage zijn gelegd, ofwel vrijdag 14 juni 2013. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerpbesluiten;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het betreffende ontwerpbesluit naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan alsmede de verleende omgevingsvergunningen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven