Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied West, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 13 juni 2013 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied West ter inzage ligt op het Gemeentelijk Contactcentrum op het stadhuis (tijdelijk adres Westhavenkade 8), maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur. Het ontwerp bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen . Klik vervolgens in de linkerkolom op 'bestemmingsplannen' en dan op 'bestemmingsplannen (12-06-2013)'. Voorts is het digitale plan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het plangebied van bestemmingsplan Buitengebied West wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de oostzijde de Broekpolder, de bebouwde kom van Vlaardingen (Westwijk), de spoorlijn Hoek van Holland – Rotterdam, een lijn gelegen op ca. 500 m. afstand van het industriegebied De Vergulde Hand en rioolwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht;

  • aan de zuidzijde Het Scheur (Nieuwe Waterweg);

  • aan de westzijde de gemeentegrens met Maassluis respectievelijk met Midden-Delfland (vanaf de A20).

Het bestemmingsplan “Buitengebied West” is conserverend van aard en vervangt het vigerende bestemmingsplan “West” (1992). Dit houdt in dat de huidige (legale) situatie als zodanig wordt bestemd en de bestaande rechten uit het vigerende bestemmingsplan worden overgenomen. Op enkele onderdelen is het plan op basis van de tegenwoordig gebruikelijke maatvoeringen gewijzigd. Daarnaast is naar aanleiding van de wenseninventarisatie op enkele percelen maatwerk geleverd. Er zijn drie mogelijkheden toegevoegd. Allereerst is bed & breakfast toegestaan bij woningen en voormalige agrarische bedrijven. Ten tweede is via een aparte procedure een recreatieve voorziening toegestaan aan de zuidzijde van de Krabbeplas ten behoeve van outdooractiviteiten, recreatie op het water en hieraan ondergeschikte kleinschalige horeca. Tenslotte is een regeling toegevoegd ten behoeve van bestaande evenementen langs de oostelijke oever van de Krabbeplas. In het plan is niet voorzien in eventuele aanleg van de Blankenburgtunnel. Indien dit aan de orde is, zal een aparte procedure worden gevoerd, waarbij Rijkswaterstaat het voortouw neemt.

Informatiebijeenkomst

In de beginperiode van de terinzageligging wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 2 juli 2013, vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in de accommodatie van de Buitenplaats Vlaardingen – Zuidbuurt 85. Iedereen is hier van harte welkom om kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging (zijnde van donderdag 13 juni 2013 t/m woensdag 24 juli 2013) kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimtelijke Ordening van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak (dhr. F. Jiskoot – tel. 010 -248 4655).

Vlaardingen, 12 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven