Logo Amsterdam - Oost
Ontwerpbestemmingsplan Sumatraplantsoen en hogere waarden geluid Sumatraplantsoen, Amsterdam – Oost

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Sumatraplantsoen en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid, als bedoeld in de Wet geluidhinder, liggen met ingang van 13 juni 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan, met plan-ID NL.IMRO.0363.M1210BPSTD is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Tevens is het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020. De balie Publieksvoorlichting is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur.

Omschrijving van het plan

Het plangebied ligt in het zuidoostelijk deel van de Indische Buurt. De panden binnen het bestemmingsplangebied vormen de noordelijke rand van het gesloten bouwblok Sumatrastraat-Sumatraplantsoen-Kramatweg-Valentijnkade-Molukkenstraat. Het gaat daarbij om de panden met de adressen Sumatrastraat 214 t/m 248, Sumatraplantsoen 40 t/m 44 en 48 t/m 92 en Kramatweg 80 t/m 81.

Het bestemmingsplan maakt sloopnieuwbouw op deze locatie mogelijk. Het programma wordt overwegend wonen.

Het bestemmingsplan maakt op een aantal plekken nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen zoals woningen, mogelijk. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden voor het geluid te worden vastgesteld. De hogere waarden geluid zullen gelijktijdig met het bestemmingsplan worden vastgesteld. Daarom ligt met het ontwerpbestemmingsplan het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de stadsdeelraad. Binnen diezelfde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen bij het Dagelijks Bestuur. U kunt uw zienswijzen indienen tot en met 26 juli 2013.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Stadsdeel Oost, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwerp, t.a.v. dhr. C. van der Velde, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met dhr. C. van der Velde van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwerp (tel. 020-253 5720).

Informatieavond

Op 24 juni 2013 wordt een informatieavond georganiseerd op het Stadsdeelkantoor (Oranje Vrijstaatplein 2). Tussen 19.00 en 21:00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen voor informatie en om vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan Sumatraplantsoen en het ontwerpbesluit hogere waarden.

Amsterdam, 12 juni 2013

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost

Naar boven