Logo Zeeland
Omgevingsvergunning voor N.V. Elektriciteits-Productiemaatschappij Zuid-Nederland, Zeeland

Gedeputeerde Staten van Zeeland en Rijkswaterstaat hebben aanvragen om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Waterwet en Natuurbeschermingswet ontvangen van N.V. Elektriciteits-Productiemaatschappij Zuid-Nederland ontvangen voor het ombouwen van de conventionele centrale tot en centrale die ook 100% schone biomassa kan inzetten. De aanvraag heeft betrekking op de volgende onderdelen van de Wabo:

  • Milieu (het veranderen van de werking van de inrichting);

  • Het bouwen van een bouwwerk;

  • Het handelen in strijd met het voor dit gebied van toepassing zijnde bestemmingsplan.

De activiteit valt onder categorie C.22.1 van de C-lijst van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat een milieueffectrapport is opgesteld. Omdat uit de natuurtoets in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 is gebleken dat significante negatieve effecten op de instandhoudingsdoelen uitgesloten worden door het initiatief van EPZ is de beperkte MER-procedure van toepassing.

De aanvragen worden op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht gecoördineerd behandeld. Gedeputeerde Staten en Rijkswaterstaat hebben de vergunningen verleend met voorschriften ter bescherming van het milieu, natuur en oppervlaktewater.

Daarnaast is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

De vergunning, inclusief ruimtelijke onderbouwing, milieueffectrapportage en andere bijbehorende stukken liggen van 13 juni 2013 tot en met 24 juli 2013 ter inzage bij:

  • - Provincie Zeeland, Abdij 6 te Middelburg, op werkdagen van 8.00 -17.00 uur en desgevraagd buiten kantooruren (na telefonische afspraak 0118 631011).

  • - het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 te Heinkenszand, maandag tot en met vrijdag van 08.30-12.30 uur en op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en bij

  • - Rijkswaterstaat directie Zeeland, Poelendaelesingel 18 te Middelburg, op werkdagen van 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur en na telefonische afspraak (0118-622428).

Tevens zijn de vergunningen integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9929.OVEPZbiomassa-VA01 )

Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend over de ontwerpvergunningen, de adviseurs die advies uitgebracht hebben over de ontwerpvergunningen en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend over de ontwerpvergunningen kunnen tot en met 25 juli 2013 tegen de vergunning beroep instellen bij de afdeling bestuursrecht van de Rechtbank Middelburg, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Tevens dient u in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

De vergunning treedt op 26 juli 2013 in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan bij de voorzieningenrechter van de afdeling bestuursrecht van de Rechtbank Middelburg.

Voor het inzien, mondelinge toelichting en/of kopieën van ter inzage gelegde stukken kunt u zich wenden tot A. Pavic, tel. (0118) 631958 of onze website raadplegen (http://loket.zeeland.nl/vergunningen/omgevingsvergunning/verleende_vergunningen/ ).

Naar boven