Logo Hoogezand-Sappemeer
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening diverse percelen, Hoogezand-Sappemeer

Op 27 mei 2013 heeft de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer het bestemmingsplan ‘Buitengebied, partiële herziening diverse percelen’ gewijzigd vastgesteld.

Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied’ uit 2010 dient op enkele aspecten te worden herzien. Een voorbeeld hiervan is het tuinbouwgebied waarvoor tot twee keer toe een voorbereidingsbesluit is genomen. Maar ook bleek sprake te zijn van discrepanties tussen het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit, of discrepanties tussen het bestemmingsplan en een recent vergunde situatie.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in deze ondergeschikte aanpassingen, reparaties, voor acht specifieke percelen en het gehele tuinbouwgebied bij Sappemeer noord. De adressen van de acht percelen zijn: Achterdiep Noordzijde 102, Borgercompagnie 3 (Sappemeer), Dorpsstraat 52, Dorpsstraat 186, Dorpsstraat 314 (Kiel-Windeweer), Kalkwijk 40, Kalkwijk 100 (Hoogezand), Woortmansdijk 24 (Westerbroek).

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan betreffen de percelen Borgercompagnie 3 en Woortmansdijk 24 en het tuinbouwgebied (er is een aanlegvergunningenstelsel opgenomen). Voor de overige wijzigingen en volledige besluitvorming wordt verwezen naar het raadsbesluit van 27 mei 2013. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorend vaststellingsbesluit van de gemeenteraad is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (kenmerk NL.IMRO.0018.BP098Buitengebied ).

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend of die aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan in de periode van 13 juni tot en met 24 juli 2013 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven