Logo Schoonhoven
Bestemmingsplan ‘AZS-terrein e.o.’ gewijzigd vastgesteld, Schoonhoven

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 april 2013 het bestemmingsplan “AZS-terrein e.o.” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Lekdijk-Oost, de Montignylaan, de Langerakkerweg, Beregrachtpad, Het Bastion en de Wal.

De aangebrachte wijzigingen betreffen het ambtshalve aanpassen van het bouwvlak voor de bestemming Maatschappelijk conform het vigerende bestemmingsplan en het aanpassen van de binnen de regels voor de bestemming Maatschappelijk genoemde dakhelling van 50% in 50°. Daarnaast zijn de bouwregels voor de bestemming Recreatie – Volkstuinen ambtshalve aangepast conform de bouwregels van het vigerende bestemmingsplan.

Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de verouderde status van het vigerende bestemmingsplan “Binnenstad, 3e kwadrant”(1982). Het nieuwe bestemmingsplan voorziet de locatie van de voormalige meubelfabriek AZS van een bedrijfsbestemming conform het huidige gebruik. Tevens is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bedrijfsbestemming te wijzigen in de bestemming Wonen, Maatschappelijk, Tuinen, Groen, Water en Verkeer. De bestemmingen van de aan de AZS locatie grenzende gronden zijn ongewijzigd.

Het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 juni 2013 gedurende een periode van 6 weken ter inzage in het stadhuis, Haven 37.

De stukken zijn digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl of via een directe link op www.schoonhoven.nl .

Het plan ID van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0608.BPAZSterrein-VG01 .

Tegen het vaststellingsbesluit van de raad kan gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig bij de raad een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan, alsmede door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad naar voren te hebben gebracht.

Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat opdat verzoek is beslist.

Naar boven