Logo Veghel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Veghel-West, deelgebied Dorsveld’ en Beschikking Wet geluidhinder, Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 en 6.12 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Veghel-West, deelgebied Dorsveld”, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 23 mei 2013 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE02ak000000BP2011-VG01 en zijn alle documenten raadpleegbaar op www.veghel.nl .

Het plangebied bestaat uit het binnengebied gelegen tussen de NCB-laan, Dorshout, Binnenveld en de nieuw aangelegde Pater van den Elsenlaan te Veghel. Binnen dit gebied worden woningen, woon-werkcombinaties en kantoren ontwikkeld. Tevens is een open plek in de bebouwingsstructuur aan de NCB-laan opgenomen in het plangebied.

Het bestemmingsplan “Veghel-West, deelgebied Dorsveld” is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • a. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen:

    Ten aanzien van de regels:

    • Artikel 8 Waarde – Archeologie: onder 8.2.c, 8.4.f en 8.4.2.d is de dieptemaat van grondwerkzaamheden van 0,5 m1 gewijzigd in 0,3 m1.

    Ten aanzien van de verbeelding:

    • Op de verbeelding zal de geluidzone van het gezoneerde industrieterrein CHV en DMV zijn weergegeven.

    De opmerkingen ten aanzien van de toelichting op het bestemmingsplan en het bijlagenboek, die geen deel uitmaken van het bestemmingsplan, zijn als volgt verwerkt:

    Ten aanzien van de toelichting op het bestemmingsplan:

    • Pagina 34 voetnoot Quickscan Flora en Fauna is aangepast;

    • Pagina 47 onder 6.2 Radarverstoringsgebied: de tekst is aangepast;

    • Pagina 66 onder ‘Volkshuisvesting en woningbouwplanning’ rijenwoningen(2x) is vervangen door aaneengebouwde woningen en op pagina 67 de laatste alinea komt te vervallen;

    • Pagina 72 onder 9.3 Verkeersgeneratie en 9.4 Parkeren: de berekende verkeersbewegingen zijn aangepast aan de CROW circulaire van oktober 2012;

    • Pagina 74 onder 9.4 Parkeren: parkeerbehoefte van in totaal 176 parkeerplaatsen is aangepast naar 192 parkeerplaatsen.

    Ten aanzien van het bijlagenboek:

    • Bijlage 10 Berekening verkeersgeneratie: de uitgangspunten en berekeningen zijn aangepast aan de CROW circulaire van oktober 2012.

  • b. Ambtshalve wordt voorgesteld:

    Wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan:

    • In de als bijlage 1 bijgevoegde ‘Lijst van bedrijfsactiviteiten’ behorende tot de regels, is ‘kantoren’ toegevoegd.

    Wijzigingen in de toelichting op het bestemmingsplan:

    • Op blz.66 onder Volkshuisvesting en woningbouwplanning zijn enkele tekstuele aanpassingen opgenomen;

    • Op blz.74 onder 9.4 Parkeren de tekst en het aantal parkeerplaatsen is aangepast op de tabellen 1 en 2;

    • Op blz.47 onder 6.2 Radarverstoringsgebied is de tekst aangepast.

    Burgemeester en wethouders maken tevens ter voldoening aan artikel 145 Wet geluidhinder bekend dat zij op basis van artikel 83, lid 1 Wet geluidhinder een hogere toelaatbare geluidsbelasting hebben vastgesteld voor:

    • Verkeerslawaai van een tweetal kavels, te weten uit het akoestisch onderzoek de waarneempunten 170 en 174 in het bestemmingsplan “Veghel-West, deelgebied Dorsveld”, van 49 dB;

    • Industrielawaai van 2 woningen aan de NCB-laan + 114 woningen in het bestemmingsplan “Veghel-West, deelgebied Dorsveld”, van respectievelijk 55 en 53 dB.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen voornoemde besluiten worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze hebben kunnen indienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet wordt vermeld dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet op het besluit van toepassing is. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Door degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak worden ingediend. Indien het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend gedurende de beroepstermijn treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Veghel, 12 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Veghel

Naar boven