Logo Gennep
Ontwerpwijzigingsplan ‘De Banen, Ven-Zelderheide’, Gennep

Ontwerpwijzigingsplan

De gemeente Gennep heeft een ontwerpwijzigingsplan opgesteld voor de verlenging van de zandwinning in groeve De Banen. Het plangebied van het wijzigingsplan ‘De Banen, Ven-Zelderheide’ ligt ten noorden van de kern Ven-Zelderheide, geheel buiten de bebouwde kom van de kern Ven-Zelderheide.

De initiatiefnemer heeft vanuit het oogpunt van bedrijfscontinuïteit behoefte aan een verlenging van het winrecht in De Banen. In het wijzigingsplan is de verplichting opgenomen om de betreffende gronden voor 31 december 2019 in te richten als natuur.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpwijzigingsplan ‘De Banen, Ven-Zelderheide’ met bijbehorende stukken ligt op grond van artikel 3.6 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 13 juni 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141.

Daarnaast is het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op

http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Gedurende de periode van terinzagelegging (tot en met woensdag 24 juli 2013) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerpwijzigingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpwijzigingsplan De Banen, Ven-Zelderheide’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 20 juni 2013 vindt er een inloopbijeenkomst plaats over het ontwerpwijzigingsplan in De Uitkomst aan de Kleefseweg 29 te Ven-Zelderheide, tussen 19.30 uur en 21.30 uur. U kunt binnenlopen en het plan bekijken. Ter plaatse zijn deskundigen aanwezig aan wie u vragen kunt stellen.

Zakelijke inhoud overeenkomst ex artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Het college heeft de bereidheid uitgesproken om medewerking te verlenen aan de verlenging van de zandwinning in groeve De Banen. Het college heeft ingestemd om met initiatiefnemer een anterieure overeenkomst te sluiten. De overeenkomst heeft betrekking op de bestaande locatie De Banen te Ven-Zelderheide. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken wordt een wijzigingsplan in procedure gebracht. De initiatiefnemer is bereid de daarmee gepaard gaande kosten te betalen.

Naar boven