Logo Kampen
Ontwerpbestemmingsplan Spoorlanden en Zendijk in IJsselmuiden, Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen maken bekend dat met ingang van woensdag 12 juni 2013 bij de receptie in het stadhuis het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorlanden en Zendijk’, NL.IMRO.0166.00991121-OW01 zes weken ter inzage ligt.

U kunt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de receptie van het Stadhuis, bezoekadres Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen. Buiten deze tijden alleen op afspraak. U kunt het plan ook inzien op de website van de gemeente via www.kampen.nl/bekendmakingen of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorlanden en Zendijk’ maakt deel uit van het traject ‘actualisering van bestemmingsplannen’ en is opgesteld ter vervanging van de geldende bestemmingsplannen in het plangebied. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gebieden Spoorlanden en Zendijk die globaal gelegen zijn ten zuiden van IJsselmuiden. Het plangebied bevindt zich in de driehoek tussen de IJsseldijk/Zwolseweg, de Oosterlandenweg/J.L.M. Niersallee en de spoorlijn Kampen-Zwolle

Het bestemmingsplan heeft een overwegend consoliderend karakter. Bij de opstelling van dit bestemmingsplan geldt als algemeen uitgangspunt dat de ontwikkelingen, zoals die in het verleden tot stand zijn gekomen, als gegeven zijn geaccepteerd. Daarbij is rekening gehouden met de wijzigingen die zijn opgetreden sinds het van rechtskracht worden van de diverse plannen. Verder is in het plan rekening gehouden met de huidige wet- en regelgeving en het beleid dat nu van toepassing is. Met dit plan worden geen nieuwe, grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Wel is de mogelijkheid geboden om initiatieven te laten meelopen in de planprocedure. Eis hierbij is dat deze initiatieven goed zijn onderbouwd en niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening zijn. De ontwikkelingen voor Spoorstraat 56 en Kraton 4 zijn meegenomen.

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpplan naar voren brengen bij de Gemeenteraad, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Voor het maken van een afspraak omtrent het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het cluster RO van het team Beleidsontwikkeling en Advisering.

Naar boven