Logo Hilversum
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg, Hilversum

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend, dat zij hebben besloten om het ontwerpbestemmingsplan ‘Kamerlingh Onnesweg’ met ingang van 25 januari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter visie te leggen.

Het plan

Het geldende bestemmingsplan is zowel juridisch als inhoudelijk verouderd. Het doel van het plan is om de huidige situatie planologisch-juridisch vast te leggen. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter; nieuwe ontwikkelingen worden, behoudens waarover de gemeente al eerder heeft besloten in het kader van een beleidsnotitie of omgevingsvergunning, niet mogelijk gemaakt. Met het bestemmingsplan ‘Kamerlingh Onnesweg’ worden de bestemmingsplannen ‘Kamerlingh Onnesweg’ uit 1998 en bestemmingsplan ‘Uitwerkingsplan Marimbaterrein’ uit 2001 geactualiseerd.

Het plangebied betreft een wijk die in het noordoosten van Hilversum is gelegen. Nagenoeg het gehele plangebied bestaat uit woongebied. Onderdeel van het plangebied is het Philipsterrein aan de Anton Philipsweg. Voor dit terrein is een ontwikkeling beoogd ten behoeve van woningbouw en bedrijvigheid. Deze ontwikkelingen zijn echter nog niet concreet genoeg om te kunnen meenemen in dit conserverende bestemmingsplan. De bestaande gebruiks- en bouwmogelijkheden uit het vigerende bestemmingsplan zijn voor deze herziening leidend en in het bestemmingsplan overgenomen. In het plangebied ligt ook het voormalige complex van het gemeentewerf Hilversum. Voor dit terrein zijn eveneens plannen voor nieuwe ontwikkelingen die niet passen in het geldende bestemmingsplan. Deze plannen zijn echter nog niet concreet. Derhalve zijn deze ontwikkelingen eveneens niet meegenomen in dit plan. Wel is hier de bestaande situatie bestemd. Andere voorzieningen liggen gecentreerd in het winkelcentrum aan de Seinstraat.

In het kader van het concept-ontwerpbestemmingsplan zijn diverse vooroverlegreacties ingediend. Het gemeentebestuur heeft in de Vooroverlegnota de ingekomen vooroverlegreacties beantwoord. In het ontwerpbestemmingsplan zijn de aanpassingen naar aanleiding van de overlegreacties op het concept-ontwerpbestemmingsplan verwerkt. De Vooroverlegnota is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan in te zien.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kamerlingh Onnesweg’ met de hierbij behorende stukken ligt van vrijdag 25 januari 2013 tot en met donderdag 7 maart 2013 ter visie bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan en de Vooroverlegnota is digitaal in te zien op www.hilversum.nl en daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan ook worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder schriftelijk en mondeling een zienswijze geven over het ontwerpbestemmingsplan ‘Kamerlingh Onnesweg’. Zienswijzen dienen gericht te worden aan de Gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via de elektronische weg te reageren. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Voor het inwinnen van informatie en het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer W. de Kleuver, telefoon 035-629 2692 of met mevrouw M. Winkel, telefoon 06-23 36 52 30.

Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Hilversum, 24 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven