Logo Heerde
Drie ontwerpbestemmingsplannen Bedrijven- en (sport-)terreinen voor de kernen Heerde en Wapenveld, Heerde

Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen:

  • Bedrijven- en sportterreinen Heerde

  • Bedrijventerrein Wapenveld Noord

  • Bedrijven- en sportterreinen Wapenveld Zuid (De Vlijt)

met de daarbij behorende stukken en de hierop betrekking hebbende ontwerpbesluiten met ingang van 23 januari 2013 ter inzage liggen.

Doel van de plannen

Bedrijven- en sportterreinen Heerde

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijven- en sportterreinen Heerde is opgedeeld in een conserverend gedeelte en een ontwikkelingsgericht gedeelte. Het conserverende gedeelte is opgesteld voor de bestaande bedrijven- en sportterreinen ten noorden van de kern Heerde. Het ontwikkelingsgerichte gedeelte ziet toe op een planologische regeling voor:

  • Kleinschalige bedrijvigheid in het gebied ten zuiden van de nieuwe gemeentewerf aan de Veldweg;

  • 5 nieuwe woonkavels met een beperkte werkfunctie aan de zuidzijde van de Eeuwlandseweg nabij de Veldweg (wonen plus);

  • De ontwikkeling van een bedrijvencluster langs de Zwolseweg ten zuiden van de Eeuwlandseweg waar zich showrooms kunnen vestigen;

  • Een woon-werklandschap ten noorden van de Eeuwlandseweg.

Bedrijven- en sportterreinen Wapenveld Zuid (De Vlijt)

Dit ontwerpbestemmingsplan Bedrijven- en sportterreinen Wapenveld Zuid (De Vlijt) omvat bestaande bedrijventerrein ten zuiden van molen De Vlijt in Wapenveld en de aangrenzende sportterreinen. Het plan is opgesteld om te voldoen aan de wettelijke vereiste om op 1 juli 2013 te beschikken over een actueel bestemmingsplan. Dit plan is een conserverend bestemmingsplan. Dit betekent dat de huidige situatie opnieuw planologisch wordt vastgelegd en niet voorziet in nieuwe ontwikkelingen.

Bedrijventerrein Wapenveld Noord

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Wapenveld-Noord omvat het bedrijventerrein ten noorden van Wapenveld en is opgedeeld in een conserverend en een meer ontwikkelingsgericht gedeelte. Het ontwikkelingsgerichte gedeelte betreft het voormalige BPF (Berghuizer Papier Fabriek)-terrein. Dit terrein wordt bijna in het geheel (12 hectare) getransformeerd tot ecologische verbindingszone. Bij het toekennen van een conserverende regeling is bovendien de milieucategorie bepaald op maximaal 3.2, uitgezonderd bestaande activiteiten die nu al een hogere milieucategorie hebben. Deze bedrijven zijn specifiek aangeduid.

Een gedeelte van de herontwikkeling is voorzien op het grondgebied van de gemeente Hattem. Dit plan wordt door de gemeente Hattem gepubliceerd en een zienswijze moet ook bij de gemeenteraad van Hattem worden ingediend.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 23 januari 2013 gedurende zes weken op werkdagen tussen 08:30 uur en 12:30 uur voor een ieder analoog ter inzage in het gemeentehuis te Heerde, bij de balie van het Publiekscentrum. De ontwerpbestemmingsplannen zijn ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.heerde.nl. De bestanden van de ontwerpbestemmingsplannen kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘index’ Heerde. De ontwerpbestemmingsplannen hebben de volgende identificatienummers en zijn rechtstreeks raadpleegbaar via de onderstaande links:

Zienswijze

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over de ontwerpbestemmingsplannen kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerde. Dit kan schriftelijk (Postbus 175, 8180 AD Heerde), digitaal (www.heerde.nl – Digitaal loket – Direct aanvragen – Zienswijze bestemmingsplan) en mondeling. Indien u van deze laatst genoemde mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met de heer De Muinck van het team Ontwikkeling, telefoon 0578-699494.

Het college van Heerde, 22 januari 2013,

W.R.J.M. Pijnenburg – Adriaenssen

B. van Zuthem, secretaris

Naar boven