Logo Vlaardingen
Bestemmingsplan ‘Centrum Noordwest’ gewijzigd vastgesteld, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 april 2013 het bestemmingsplan Centrum Noordwest gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan is niet van invloed op directe belangen van rijksdiensten en/of de provincie. Er wordt daarom van uitgegaan dat er voor hen geen aanleiding is een reactieve aanwijzing zoals bedoeld in artikel 3.8 van de Wro te overwegen, waardoor er wordt overgegaan tot bekendmaking.

Thans liggen het raadsbesluit R.nr. 12.2 van 18 april 2013 en de bijbehorende stukken, waaronder het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Centrum Noordwest met ingang van 13-06-2013 gedurende een periode van 6 weken ter inzage op het Gemeentelijk Contactcentrum aan Westhavenkade 85, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen . Klik vervolgens op 'bestemmingsplannen' en dan op 'bestemmingsplannen (12-06-2013)'. Voorts is het digitale plan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Burgemeester Pruissingel;

  • aan de noordzijde door de Westlandseweg en Vlaardingse Vaart;

  • aan de oostzijde door de plangrens van het bestemmingsplan Stadshart;

  • aan de zuidzijde door de Maassluissedijk.

De voornaamste doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is het verkrijgen van een actueel planologisch-juridisch kader voor de betreffende gronden. De tweede belangrijke doelstelling is er een consoliderend plan wordt gemaakt, waarmee wordt bedoeld dat alle bestaande rechten (vrijstellingen en vergunningen) in principe zijn meegenomen in het bestemmingsplan.

Ter plaatse van een strook woningen aan de Jozef Israelstraat is er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor herontwikkeling. Ter plaatse van de tijdelijke scholen aan de Groen van Prinsterer-straat is het mogelijk gemaakt dat deze daar – in afwijking van de eerder verleende tijdelijke ontheffingen – tot 31 december 2015 (dus langer) zijn toegestaan.

Er wordt in het nieuwe plan een aantal beleidsuitgangspunten verwerkt, o.a. ten aanzien van erfbebouwing, archeologie en karakteristieke objecten.

Er is één zienswijze ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan, die (deels) aanleiding gaf het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Die wijziging in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is tweeledig. Enerzijds is het nu mogelijk gemaakt om ter plaatse van de Weteringstraat en directe omgeving zonder afwijkingsprocedure een zekere dakopbouw te mogen realiseren. Anderzijds is ook daar aan de achterzijde van de woning een balkon over de gehele breedte van de achtergevel mogelijk gemaakt. Verder is er één ambtshalve wijziging doorgevoerd die reden gaf het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Die wijziging betreft het legaliseren van bestaande gestapelde woningen in afwijking van het bestemmingsplan.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van 13 juni 2013 t/m 24 juli 2013, kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door (a) een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken en (b) een ieder ten aanzien van de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 12 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven