Logo Zutphen
Bestemmingsplan Noorderhaven, Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat vanaf donderdag 13 juni 2013, gedurende zes weken, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Noorderhaven’, de ‘planm.e.r. Noorderhaven’ en het exploitatieplan ‘Noorderhaven’ voor een ieder ter inzage liggen bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2.

Plangebied ‘Noorderhaven’

Het plangebied ligt centraal in Zutphen, direct ten noorden van het stationsgebied. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Dreef en het bestaande bedrijventerrein De Mars, aan de oost- en zuidzijde door de spoorlijn Arnhem-Deventer en aan de westzijde door de IJssel met bijbehorende kades en oevers.

Het bestemmingsplan ‘Noorderhaven’ maakt de ontwikkeling mogelijk van nieuwe woningen, centrumfuncties en kantoren in het gebied Noorderhaven in Zutphen. Het bestemmingsplan is grotendeels globaal van aard. Het heeft tot doel de geplande ontwikkelingen op hoofdlijnen vast te leggen, zodat het plan later per deelgebied nader kan worden uitgewerkt. Alleen de eerste fase van de planontwikkeling is gedetailleerd bestemd.

Planm.e.r.

In het plangebied is een haven voorzien. Voor het toegankelijk maken van de haven moet bij de aanleg ervan de primaire waterkering van de IJssel worden aangepast. Het bestemmingsplan is het kaderstellende plan voor de aanleg van de haven. Het wijzigen of uitbreiden van een rivierdijk is plan-m.e.r-plichtig. In de plan-m.e.r. zijn de mogelijke effecten van wijziging van de rivierdijk in beeld gebracht. Verder zijn hierin alle relevante milieueffecten van de ontwikkelingen in het plangebied Noorderhaven in beeld gebracht.

Exploitatieplan

In artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening is bepaald dat de gemeenteraad een exploitatieplan vaststelt voor het bouwen van een of meer woningen. Het exploitatieplan hoort om die reden bij het bestemmingsplan Noorderhaven. In het exploitatieplan is het kostenverhaal van de ontwikkelingen in het plangebied Noorderhaven vastgelegd.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Noorderhaven’, de ‘planm.e.r. Noorderhaven’ en het exploitatieplan ‘Noorderhaven’ kunt u inzien bij Het Loket, in het stadhuis van Zutphen. De documenten zijn te raadplegen via www.zutphen.nl kies achtereenvolgens ‘Nieuws’ en ‘Plannen ter inzage’.

Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0201Noorderhaven-vs01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0201Noorderhaven-vs01

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • die geen zienswijzen naar voren heeft gebracht gedurende de termijn van terinzageligging, met de restrictie dat door deze belanghebbende alleen beroep kan worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Termijn indiening beroep

Beroep kan tot en met 24 juli 2013 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet

De Cirsis- en herstelwet is door de gemeenteraad van toepassing verklaard bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Voor u is van belang dat de gronden voor het beroep binnen de beroepstermijn moeten worden aangevoerd.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zutphen, 12 juni 2013

Naar boven