Logo Oirschot
Bestemmingsplan ‘Spoordonkseweg 67 en 68’ gewijzigd vastgesteld, Oirschot

Op 23 april 2013 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Spoordonkseweg 67-68” met planidentificatie NL.IMRO.0823.BPBGSPOORD6768-VAST gewijzigd vastgesteld. Het plan beoogt de sloop van agrarische bedrijfsgebouwen, de bouw van twee ruimte- voor- ruimte- woningen en het omzetten van de twee aanwezige bedrijfswoningen in burgerwoningen met bijgebouwen op de locaties Spoordonkseweg 67 en 68 in Oirschot. De gemeenteraad heeft ook besloten daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan, dat van 5 december 2012 tot en met 16 januari 2013 ter inzage heeft gelegen, is naar aanleiding van zienswijzen die zijn ingediend op de volgende punten gewijzigd:

  • Het volledige ruimte- voor- ruimte- dossier is als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen;

  • De passage dat “de ontwateringsdiepte voldoende is” is verwijderd in de toelichting van het vast te stellen bestemmingsplan en vervangen door een passage inzake de gewenste bouwhoogte in verband met de gemiddeld hoogste grondwaterstand.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Oirschot heeft een hogere grenswaarde volgens artikel 83 van de Wet geluidhinder vastgesteld voor (het realiseren van) vier woningen aan de Spoordonkseweg 67 en 68 (zoals omschreven in bestemmingsplan Buitengebied, herziening Spoordonkseweg 67 en 68). Het gaat om een hogere geluidbelasting tot maximaal 53 dB.

Geen reactieve aanwijzing van de provincie

Wij hebben het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op 25 april 2013 naar de provincie Noord-Brabant gestuurd. De provincie heeft 6 weken de mogelijkheid gehad om een reactieve aanwijzing in te dienen. Wij hebben geen reactieve aanwijzing ontvangen.

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 13 juni 2013 voor de duur van 6 weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis te Oirschot. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl . Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Tegelijkertijd kunnen belanghebbenden, binnen de beroepstermijn, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 12 juni 2013

Naar boven