Logo Amsterdam – Noord
Vaststelling bestemmingsplan NDSM-werf Oost en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan NDSM-werf Oost, Amsterdam – Noord

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De deelraad van stadsdeel Noord heeft bij besluit van 29 mei 2013, nummer 5874-A, het bestemmingsplan NDSM-werf Oost gewijzigd, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum en nummer heeft de deelraad van stadsdeel Noord ook besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is en er geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of uitwerking van regels te stellen.

Het bestemmingsplan NDSM-werf Oost en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen met bijbehorende stukken met ingang van 12 juni 2013 tot en met 25 juli 2013 ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan NDSM-werf Oost met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1010BPSTD-VG01.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door het Zijkanaal I, aan de noordzijde door de Klaprozenweg, aan de westzijde door MS Van Riemsdijkweg en aan de zuidzijde door het IJ.

Doel van het bestemmingsplan NDSM-werf Oost is om een juridisch-planologische basis te bieden voor kleinschalige transformatie van het gebied naar een gemengd gebied. Om dit doel te bereiken wordt naast de huidige bestaande functies, zoals bedrijvigheid, creatieve functies en het houden van evenementen, een breed scala aan nieuwe functies toegestaan in het plangebied, zoals kantoren en diverse voorzieningen, zoals horeca en leisure.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, wordt kortheidshalve verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van 29 mei 2013, 5874-A.

Beroep besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan

Van 13 juli 2013 tot en met 25 juli 2013 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de deelraad van stadsdeel Noord naar voren heeft gebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de deelraad van stadsdeel Noord in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Van 13 juli 2013 tot en met 25 juli 2013 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroepsgronden

Ingeval van Crisis- en herstelwet. Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zicht mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 11 juli 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, H.B.P. Elbers, secretaris

R. Post, voorzitter

Naar boven