Logo Aalsmeer
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Stommeer’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 25 april 2013 het bestemmingsplan ‘Stommeer’ hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van 30 november 2012 tot en met 11 januari 2013 voor een ieder ter inzage gelegen.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. De wijzigingen in de planverbeelding, planregels en toelichting hebben een uiteenlopend karakter. De wijzigingen hebben in hoofdzaak betrekking op de bestemmingsregelingen rond de Wilgenlaan, het gasontvangststation aan de J.P. Thijsselaan en de bouwhoogten van enige dijkwoningen aan de Stommeerweg. De overige wijzigingen in planregels zijn van beperkte juridische impact en redactionele aard. Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan beoogd een tijdige herziening van de bestemmingsplannen ‘Stommeer-Noord 1964’, ‘Stommeer-Zuid 1964’, ‘Stommeer-Vuurdoornstraat 1995’, ‘Baccarastraat’, ‘Baanvak Achter de Wilgen’, ‘Stommeerkade-West’ en ‘Bedrijventerreinen Stommeer en Hornmeer’ in de wijk Stommeer en omvat het gebied dat wordt begrensd door:

  • in het noorden: de Stommeerkade;

  • in het oosten: de Geijlwijckerweg (voormalig fietspad Stommeerkade);

  • in het zuiden: de Zwarteweg;

  • in het westen: de Stommeerweg.

Uitgezonderd van de herziening zijn het tracé van de Burgemeester Kasteleinweg en de vier projectgebieden van het Masterplan ‘Tuinen van Aalsmeer’: Polderzoom, Noordvork, Spoorlaan en Zwarteweg.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding, regels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Stommeer’ met planidentificatiecode NL.IMRO.0358.BPSTOMMEER-VA01 bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl .

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het bestemmingsplan in te zien. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van vrijdag 7 juni tot en met donderdag 18 juli 2013. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 19 juli 1013. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend tot en met 18 juli 2013 op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Stommeer’. Daarnaast kunnen belanghebbenden binnen de gestelde termijn in beroep gaan tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een ieder die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een reactie, waarin aangegeven wordt op welke wijze de gemeenteraad de ingediende zienswijze in haar besluitvorming heeft betrokken.

Het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Drie Kolommenplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Het plan is tevens in te zien bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur). Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl .

Naar boven