Logo Purmerend
Vaststelling bestemmingsplan ‘HWC Verbindingsweg 2013’ en verlening omgevingsvergunning oprichten en in gebruik nemen van een hulpwarmtecentrale, Purmerend

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Purmerend op 30 mei 2013 het besluit heeft genomen tot gecoördineerde vaststelling van het bestemmingsplan 'HWC Verbindingsweg 2013' (ID-code NL.IMRO.0439.BPHWC2013-va01 ) en verlening van de omgevingsvergunning voor het oprichten en in gebruik nemen van een hulpwarmtecentrale aan de Verbindingsweg 1 te Purmerend.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (o.a. voor de activiteit bouwen) voorzien in de verwezenlijking van een hulpwarmtecentrale van de Stadsverwarming Purmerend B.V. Het besluit omtrent het onderhavige bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning is gecombineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3:4 Awb toegepast. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van 7 juni 2013 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is eveneens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl . en op de eigen website van de gemeente www.purmerend.nl .

Gedurende de termijn van zes weken kan, degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpomgevingsvergunning bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven