Logo Midden-Delfland
(Gewijzigde) vaststelling vier bestemmingsplannen Bedrijven Coldenhovelaan 2013, Lookwest-Noord 2013, Glastuinbouwgebieden en Hooipolder en Kerkpolder-Oost 2013, Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken ingevolge artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft op 28 mei 2013 de volgende bestemmingsplannen (gewijzigd) vastgesteld:

Planbeschrijvingen en plangebieden

Ad 1.

Het bestemmingsplan "bedrijven Coldenhovelaan 2013" vervangt een deel van het geldende bestemmingsplan 'Oude Campspolder-Zuid'.

Het plangebied van het bestemmingsplan bevindt zich aan de westelijke rand van onze gemeente (kern Maasland) en grenst aan de gemeente Westland. Het betreft bedrijfspercelen aan de Coldenhovelaan, Oud Camp en enkele percelen aan de Herenlaan. Het plangebied bestaat uit een N.A.M. locatie, een lokaal bedrijventerrein en een computercentrum van defensie.

Ad 2.

Het bestemmingsplan "Lookwest-Noord 2013" vervangt het geldende bestemmingsplan 'Lookwest-Noord', delen van de bestemmingsplannen 'Lookwest 1e partiële herziening' en 'Hooipolder' en de uitwerkingsplannen 'De Streek', 'Het Lint', 'Het Lint, eerste partiële herziening' en 'Lookwest gemengde doeleinden fase 1'.

Het plangebied grenst direct aan de kern van Den Hoorn en sluit aan op Lookwest, een woongebied dat ruimte biedt aan circa 645 woningen en bijbehorende voorzieningen. Het plangebied maakt onderdeel uit van de Harnaschpolder. Lookwest-Noord heeft een directe relatie met Rijswijk, de 'glazen stad' van het Westland, de kennisstad Delft, de hofstad Den Haag en het groene

Midden-Delfland.

Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Woudseweg. De oostelijke plangrens wordt gevormd door de Achterdijkshoorn en Lookwatering. Aan de noord- en westzijde wordt het plangebied begrensd door respectievelijk de Lookwatering, Vrouw Rijssensloot, HOV-baan en de Harnaskade.

Ad 3.

Het plangebied betreft de aaneengesloten glastuinbouwgebieden die in de Provinciale Verordening Ruimte van de provincie Zuid-Holland zijn aangewezen als ‘concentratiegebied glastuinbouw’, te weten:

Het glastuinbouwgebied ‘Oude Campspolder’. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Rijskweg A20 in het westen, de Coldenhovenlaan in het noorden, de Westgaag in het zuiden en de glastuinbouwbedrijven aan de Burgseweg in het oosten;

Het glastuinbouwgebied ‘Oude Woudseweg’. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Rijksweg A4 in het oosten en de Woudseweg in het zuiden en westen;

Het glastuinbouwgebied ‘Woudse Droogmakerij’. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Zwetkade in het noorden, de Lotsweg in het oosten, de Veenakkerweg en het verlengde daarvan in het zuiden en de Zwetkade-zuid en het verlengde daarvan in het westen.

Ad 4.

Het bestemmingsplan “Hooipolder en Kerkpolder-Oost 2013” betreft de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen 'Hooipolder', 'Kerkpolder-Oost' en een deel van het bestemmingsplan 'Buitengebied 1e herziening'. Een uitzondering daarbij vormen de geprojecteerde Hooipolderweg en de Zuidhoornseweg. Deze wegen worden opgenomen in een apart bestemmingsplan, waarvoor een aparte bestemmingsplanprocedure gevolgd zal worden.

Het plangebied, bestaande uit de Hooipolder en Kerkpolder-Oost, ligt grofweg ingeklemd tussen Delft en de A4. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de Woudseweg. De oostelijke plangrens wordt gevormd door de Lookwatering, de Gaag en de Tanthofkade. De zuidzijde wordt begrensd door de gronden direct ten zuiden van de voetbalvelden. De Rijksweg A4 vormt de westelijke plangrens.

Ter inzage ligging

De bestemmingsplannen en de bijbehorende Nota zienswijzen liggen samen met het bijbehorende raadsvoorstel en -besluit met ingang van vrijdag 7 juni 2013, gedurende zes weken, tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, adres: Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan BEKIJKEN”, waarna u de mogelijkheid heeft om een van de vastgestelde bestemmingsplannen op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl >>Bestuur & Beleid>> Actueel >>Stukken ter inzage.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de termijn van ter inzage ligging tegen het betreffende raadsbesluit van 28 mei 2013 schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt contact opnemen met de volgende medewerkers van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving voor nadere informatie over het bestemmingsplan:

1. Bedrijven Coldenhovelaan 2013:

Kim Blom

(015) 380 41 99

2. Lookwest-Noord 2013:

Bart Boon

(015) 380 42 22

3. Glastuinbouwgebieden:

Bart Boon

(015) 380 42 22

4. Hooipolder en Kerkpolder-Oost 2013:

Joseph Tsang

(015) 380 42 21.

Schipluiden, 6 juni 2013

Naar boven