Logo Horst aan de Maas
Bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Trade Port Noord, Klaver 6b’, Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan voor klaver 6b van bedrijventerrein Trade Port Noord met het bijbehorende beeldregieplan ter inzage ligt.

Beschrijving

Plangebied

Het te ontwikkelen bedrijventerrein Trade Port Noord ligt voor een groot deel in Venlo en voor een kleiner deel in Horst aan de Maas en is verdeeld in zogenoemde klavers aan weerszijden van de Greenportlane. De gemeenteraad van Venlo heeft op 31 oktober 2012 het bestemmingsplan voor het Venlose deel vastgesteld. Het nu ter inzage liggende ontwerpbestemmingsplan ziet op klaver 6b voor zover gelegen binnen de gemeente Horst aan de Maas. Klaver 6b ligt direct ten zuiden van de spoorlijn Venlo-Eindhoven, ten oosten van de Greenportlane (in aanleg) en ten noordwesten van bedrijventerrein Trade Port West in Venlo. Het plangebied sluit direct aan op het bestaande bedrijventerrein Trade Port West en het plangebied van het bestemmingsplan Trade Port Noord dat in Venlo is vastgesteld op 31 oktober 2012.

Aanleiding en doel van het bestemmingsplan

Doel van het bestemmingsplan is de afronding van klaver 6 mogelijk te maken, ten behoeve van vestiging van bedrijven t/m milieucategorie 4.2 (waaronder een railterminal), met een groenzone tussen klaverblad 6b en de Greenportlane. De inhoud van het bestemmingsplan sluit aan op het in Venlo vastgestelde bestemmingsplan Trade Port Noord. Door het bestemmingsplan wordt, in samenhang met het in Venlo vastgestelde bestemmingsplan, de ontwikkeling van de volledige klaver 6 mogelijk gemaakt.

Verdere procedure

Inloopmiddag/-avond

Op 26 juni 2013 is er van 16.00 uur tot 20.00 uur gelegenheid het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in te zien en hierover een toelichting en mondelinge informatie te krijgen in de Innovatoren (10e verdieping) aan de Sint Jansweg 15 te Venlo.

Terinzagelegging en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken, inclusief het beeldregieplan, met ingang van 7 juni 2013 gedurende zes weken (tot en met 18 juli 2013) ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis van Horst aan de Maas. De stukken kunnen hier analoog en digitaal worden ingezien. De ter inzage liggende stukken kunnen eveneens worden geraadpleegd via www.horstaandemaas.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen tegen het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Horst aan de Maas, t.a.v. Afdeling Projectbureau, Postbus 6005, 5960 AA Horst. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met Afdeling Projectbureau, tel. (077) 4779 777.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het bestemmingsplan. De zienswijzen die worden ingediend, zullen bij de besluitvorming worden betrokken. Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen zal iedereen, die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht. Voorts wordt het besluit algemeen bekend gemaakt via publicatie en kan inzake het bestemmingsplan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat daarover tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

Op het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift zullen moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Horst, 6 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, C.H.C. van Rooij, burgemeester

G.J. Keijsers, loco-secretaris

Naar boven