Logo Almere
Ontwerp bestemmingsplan Noorderplassen Oost en West, Almere Stad, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Noorderplassen Oost en West een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 10 juni 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 22 juli 2013).

Wat houdt het plan in?

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan omvat globaal de woongebieden Noorderplassen Oost en West vanaf de Hoge Ring tot aan de Oostvaardersdijk. Daarnaast omvat het plangebied: het Zoneiland, een deel van de Pampushout, het natuurgebied de Natte Graslanden en een deel van de Noorderplassen. Het gebied De Realiteit maakt geen onderdeel uit van het plangebied.

In Noorderplassen Oost en West gelden nu nog zes bestemmingsplannen en twee uitwerkingsplannen. Deze plannen zijn in verschillende periodes tot stand gekomen, waardoor de bouw- en gebruiksmogelijkheden verschillen. Met het ontwerp bestemmingsplan ‘Noorderplassen Oost en West’ wordt nu een eenduidig en actueel planologisch-juridisch kader geboden voor het gebied Noorderplassen Oost en West.

De gemeenteraad van Almere heeft op 25 april 2013 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan ‘Noorderplassen Oost en West’. Dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen naar aanleiding van een opgestelde m.e.r.-beoordelingsnotitie.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 10 juni 2013 tot en met maandag 22 juli 2013 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan Noorderplassen Oost en West. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/Ruimte & Wonen op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van Ruimte & Wonen).

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerp bestemmingsplan en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP2X08-on01 Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP2X08-on01

Naar boven