Logo Nijkerk
Actualisatie bestemmingsplan Binnenstad Nijkerk (voorontwerp)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Binnenstad Nijkerk ter inzage komt te liggen.

De nieuwe Wet ruimtelijke ordening verplicht gemeenten over actuele bestemmingsplannen te beschikken, dat wil zeggen over bestemmingsplannen die niet ouder zijn dan tien jaar. Op het overgrote deel van het gebied (zie bijgaand plaatje) is een ouder bestemmingsplan (uit 1999) van toepassing. Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan betreft de binnenstad van Nijkerk plus zones rond enkele (oude) invalswegen.

In het nieuwe bestemmingsplan worden enerzijds de bestaande rechten uit het nu nog geldende bestemmingsplan Binnenstad 1999 zoveel mogelijk gerespecteerd. Anderzijds is recent vastgesteld ruimtelijk beleid vertaald in het nieuwe bestemmingsplan. Het gaat hierbij om (onder andere) de Binnenstadsvisie, de visie Torenstraat/Vrijheidslaan en de nota Detailhandelsbeleid 2013+. Verder is in dit bestemmingsplan geregeld dat het cultuurhistorisch belangrijke deel van de binnenstad extra wordt beschermd. Tot slot is dit plan vanaf heden digitaal raadpleegbaar.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 6 juni 2013 tot en met 17 juli 2013 ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de link

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0059-0001

Via www.nijkerk.eu is het voorontwerpbestemmingsplan eveneens te raadplegen onder Woon- en leefomgeving, Bestemmingsplannen, Bestemmingsplannen in procedure.

De stukken zijn ook in te zien in de Publiekswinkel van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033.

Inspraakreacties kunnen gedurende de genoemde periode naar keuze schriftelijk of mondeling bij het college van burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht. Schriftelijke inspraakreacties dient men te richten aan het college van de gemeente Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge zienswijzen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 033.

Naar boven