Logo Dinkelland
Bestuurlijke lus bestemmingsplan ‘Weerselo kern’, Dinkelland

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Dinkelland op 28 mei 2013 het bestemmingsplan “Weerselo kern” opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 6 maart 2013 (nr. 201207314/1/T1/R1) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 22 mei 2012 van het genoemde bestemmingsplan.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit van 22 mei 2012 aan te vullen dan wel te wijzigen door vaststelling van een andere planregeling, zonder dat bij een eventuele wijziging toepassing behoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. De gehele bestemmingsplanprocedure behoeft daarom niet opnieuw gedaan te worden.

Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan

Onderstaande plandelen zijn gewijzigd:

  • In artikel 3.2.4. van de bestemming “Agrarisch” is onder a de verwijzing naar “mestplaten en bassins” verwijderd. Hierdoor is het niet meer mogelijk mestplaten en bassins binnen het aanduidingsvlak “sa-ab” op te richten. Terwijl onder d het volgende is toegevoegd “..., met dien verstande dat buiten het bouwvlak geen mestopslagplaatsen mogen worden opgericht;”. Hiermee mogen overeenkomstig het bestemmingsplan buitengebied Weerselo uit 1989 mestopslagplaatsen enkel binnen het bouwvlak worden opgericht;

  • In artikel 3.3.2 is in de titel mestplaten verwijderd.

Raadplegen stukken

Het gewijzigd vastgestelde plan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 7 juni 2013 voor de periode van 6 weken tijdens de openingsuren bij de receptie in het gemeentehuis te Denekamp ter inzage.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via de landelijke website door middel van de link

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1774.denbpWeerselokern-0402 of via onze website www.dinkelland.nl . Daarnaast is het plan in te zien tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis. De bronbestanden staan op http://www/gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/dinkelland/RO_online/manifest.xml

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken verzonden naar de Raad van State voor verdere behandeling.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u een beroepschrift indienen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u:

  • belanghebbende bent en tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbende bent en bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de bestuurlijke lus zijn aangebracht ten opzichte van het vastgestelde bestemmingsplan.

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. De Raad van State geeft bericht over de hoogte van het griffierecht en de wijze waarop dit moet worden betaald.

Het besluit tot bestuurlijke lus vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking.

Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven