Logo Amsterdam - West
Kennisgeving ‘Uitwerkingsplan De Houthaven’ en besluit vaststelling hogere waarden geluidhinder, Amsterdam - West

Uitwerkingsplan De Houthaven – Blok 0 en Eiland 1 t/m 3 Partiële herziening

Uitwerkingsplan De Houthaven – Cluster, Knik en Entreegebouw Partiële herziening

Besluit vaststelling hogere waarden geluidhinder Amsterdam – West

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel West maakt bekend dat de uitwerkingsplannen

  • De Houthaven – Blok 0 en Eiland 1 t/m 3 Partiële herziening en

  • De Houthaven – Cluster, Knik en Entreegebouw Partiële herziening en het

  • besluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting

vanaf 6 juni 2013, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, voor een ieder ter inzage liggen bij het loket Vergunningen van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

De uitwerkingsplannen en het besluit vaststelling hogere waarden geluidhinder zijn digitaal beschikbaar via: www.west.amsterdam.nl/bestemmingsplannen

Het plangebied ligt ten oosten van de Archangelweg/Haparandaweg en Haparandadam, ten noorden van de Spaarndammerdijk en deels in het water van de Houthavens.

In het bestemmingsplan De Houthaven kunnen, binnen Knik, Cluster en Blok 0 gezamenlijk, 520 woningen worden gerealiseerd. In de beide uitwerkingsplannen werd een nadere onderverdeling gemaakt: 40 woningen in Knik en Cluster en 480 in Blok 0.

Nu de ontwikkeling van Blok 0 verder vorm krijgt blijkt dat daarbinnen minder dan 480 woningen gerealiseerd zullen worden. Om flexibiliteit in de planvorming voor Knik en Cluster te behouden is het wenselijk om niet uit te sluiten dat het ongebruikte quotum woningen van Blok 0 te kunnen gebruiken binnen het plandeel Knik en Cluster.

Met de nu voorliggende partiële herziening van deze uitwerkingsplannen wordt dit geregeld, door net als in het moederplan ‘De Houthaven’ het totale woningaantal van 520 toe te laten binnen Knik, Cluster en Blok 0.

Er zijn daartoe ook aangepaste hogere waarden geluidhinder vastgesteld.

Beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen tegen de besluiten tot vaststelling van de uitwerkingsplannen en tegen het besluit omtrent vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht aangaande de ontwerpbesluiten.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag, na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd.

Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket.

Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Amsterdam, 5 juni 2013

Het dagelijks bestuur van het Stadsdeel West, Secretaris, F. Claasen

Voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven