Logo Amersfoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Liendertseweg e.o.’, Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van 6 juni tot en met 17 juli 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Liendertseweg e.o.” voor een ieder ter inzage ligt. Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen moeten vanwege wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. In verband hiermee ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ook ter inzage het ontwerpbesluit “Hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder 42 woningen nabij Liendertseweg / Wiekslag”, overeenkomstig artikel 110a Wgh.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan “Liendertseweg e.o.” maakt de nieuwbouw van 108 grondgebonden woningen mogelijk. In het nieuwe plan worden 8 portiekflats met in totaal 192 woningen gesloopt en vervangen voor 108 grondgebonden woningen. De hogere waarden worden verleend voor 42 woningen in het plangebied.

Ligging en begrenzing van het bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan "Liendertseweg e.o." ligt in Liendert Noord en wordt begrensd door de laagbouw woonbuurt rond de Liendertsedreef. Het gebied wordt doorkruist door de entreeweg de Liendertseweg, de voorzieningenas de Wiekslag en de Rietzangerstraat. In het plangebied bevinden zich thans acht portiekflats, met in totaal 192 woningen.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • aan de westzijde de Fazantenstraat en de Liendertseweg,

  • aan de noordzijde de tuinen van de woningen aan de Roerdompstraat,

  • aan de oostzijde de Lijsterstraat en de Pelikaanstraat,

  • aan de zuidzijde door de Rietzangerstraat en het parkeerterrein van de zuidelijk gelegen flats.

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van 6 juni tot en met 17 juli 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Liendertseweg e.o.” met bijbehorende stukken ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 – 17.00 uur). Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op woensdag of vrijdag telefonisch contact opnemen met de heer S. de Graaff via telefoonnummer 033-469 5177.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

(http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.BP00073-0201 )

Ook op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen is een link opgenomen naar de documenten van het ontwerpbestemmingsplan. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’.

Procedure ontwerpbesluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder

Van 6 juni tot en met 17 juli 2013 ligt het ontwerpbesluit “Hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder 42 woningen nabij Liendertseweg / Wiekslag” ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 – 17.00 uur). Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden (Wgh) aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. S. de Graaff telefoonnummer: 033 469 5177. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen .

Naar boven