Logo Roerdalen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Kernen Roerdalen’, Roerdalen

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 april 2013 het bestemmingsplan ‘Kernen Roerdalen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Kernen Roerdalen’ dient ter actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen van de verschillende woonkernen van de gemeente Roerdalen. In het bestemmingsplan wordt het juridische planologisch kader c.q. het gebruik van gronden en opstallen geregeld. Het plangebied betreft de woonkernen Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en ’t Reutje en de kern Vlodrop en Etsberg. Het plan heeft een conserverend karakter. Dit betekent dat een actuele regeling is ontworpen voor de bestaande (legale) situaties in de kern.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpplan

Nadat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage heeft gelegen heeft nog een kwaliteitscontrole plaatsgevonden om eventuele fouten te herstellen. Daarnaast zijn de planregels opnieuw vergeleken met de planregels van eveneens in voorbereiding zijnde andere bestemmingsplannen. Dit om zoveel mogelijk uniformiteit in vergelijkbare bestemmingen te verkrijgen en beleid op een zelfde manier te verwerken. In een nota ambtelijke wijzigingen zijn de verschillende punten opgenomen.

Verder zijn naar aanleiding van het ontwerpplan zienswijzen ontvangen. Op onderdelen hebben deze zienswijzen geleid tot een wijziging van het bestemmingsplan. Een en ander zoals opgenomen en toegelicht in de nota zienswijzen.

Inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 11 juni 2013

ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. Het bestemmingsplan staat ook op www.ruimtelijkeplannen.nl en is terug te vinden onder NL.IMRO.1669.BPKERNEN2012-VA01 of via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1669.BPKERNEN2012-VA01 .

Beroep instellen

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken vanaf 11 juni 2013 beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Erik Eussen van de afdeling Leefomgeving via telefoon: (0475) 538 888.

Sint Odiliënberg, 7 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Roerdalen, de secretaris J.J.W.M. L’Ortije

de burgemeester C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn

Naar boven