Logo Culemborg
Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde wet geluidhinder Willemslaan, Culemborg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken voor het woningbouwproject aan de Willemslaan in Culemborg met ingang van donderdag 6 juni 2013 tot en met 17 juli 2013 voor een ieder ter inzage ligt bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250 in Culemborg.

Gedurende de termijn is een ieder bevoegd zienswijzen schriftelijk of mondeling (tijdens kantooruren) kenbaar te maken bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak maken met onze medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, bereikbaar onder nummer 0345 – 477700.

Toelichting:

Voor het herontwikkelingsproject aan de Willemslaan is een bestemmingsplan opgesteld. Door dit bestemmingsplan wordt het mogelijk om 47 grondgebonden woningen, 30 appartementen en 1500m2 praktijk en kantoorruimtes te bouwen in het plangebied dat wordt begrensd door de Anthony van Lalainglaan, de Vliegerweg, Willemslaan en Weidsteeg.

Als gevolg van de herontwikkeling van de locatie Willemslaan zal er meer verkeer over de wegen in het plangebied worden afgewikkeld. Daardoor stijgt ook de geluidbelasting op de bestaande woningen aan de Willemslaan, de Vliegerweg en de Lalainglaan. Hierdoor voldoen enkele woningen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(Lden). De grootste stijging wordt berekend voor de woning aan de Weidsteeg 32. De toename bedraagt daar 0,9 dB. De stijging van de geluidbelasting bij de overige woningen rondom het plangebied bedraagt minder dan 0,5 dB.De hoogste geluidbelasting bedraagt 55,7 dB waaraan het nieuwbouwplan 0,3 dB bijdraagt.

Het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarde dient tegelijkertijd ter inzage te liggen met het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan NL.IMRO.0216.BPWillemslaan-ON01 ligt gedurende dezelfde periode ter inzage.

Het college van Burgemeester en Wethouders is echter bevoegd een hogere grenswaarde toe te staan. Om deze hogere grenswaarde toe te staan dient te worden onderzocht of er maatregelen mogelijk zijn die de geluidsbelasting verminderen. Uit het onderzoek blijkt dat deze maatregelen in dit geval niet mogelijk zijn, hetgeen het verlenen van een hogere grenswaarde noodzakelijk maakt.

Culemborg, mei 2013

Burgemeester en wethouders van Culemborg, R. van Schelven, burgemeester.

P. van der Veer, secretaris.

Naar boven