Logo Veenendaal
Vaststelling bestemmingsplan ‘Industrielaan 24’, beeldkwaliteitsplan en besluit geen exploitatieplan vast te stellen, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 30 mei 2013 het bestemmingsplan Industrielaan 24 gewijzigd heeft vastgesteld en het besluit heeft genomen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Begrenzingen

Het plangebied betreft het perceel gelegen op de hoek Industrielaan / Laan der Techniek. De locatie grenst aan de westzijde aan het Gezondheidscentrum Veenendaal en de oostzijde aan de Laan der Techniek. Op het perceel staat nu het zalencentrum De Shelter.

Inhoud bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het bouwen en gebruik van een woon/zorgvoorziening. Het plan laat bebouwing toe dat bestaat uit een drietal geschakelde bouwvolumes van verschillende hoogtes. Deze hoogtes zijn gemaximaliseerd tot respectievelijk (van zuid naar noord) 17,14 en 30 meter.

Deze voorgenomen bebouwing past binnen het voorkeursmodel voor deze locatie zoals dat in de geactualiseerde Visie Stationskwartier is beschreven. Het hoogste deel is voorzien op de hoek Industrielaan / Laan der Techniek. De benodigde parkeerplaatsen zullen grotendeels worden gerealiseerd in de zogenoemde plint van het gebouw.

Het bestemmingsplan geeft de bouwcontouren van de voorgenomen bebouwing aan.

Aangezien het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in dit plan begrepen gronden via een exploitatieovereenkomst is verzekerd, is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen in het plan verwerkt. Deze wijzigingen staan in een overzicht van wijzigingen. De wijzigingen zijn voornamelijk correcties in de toelichting van het bestemmingsplan. Daarnaast zijn twee correcties in de planregels aangebracht. Op de verbeelding (plankaart) is een aanduiding toegevoegd die ook in het noordelijke deel van het gebouw intramurele woonzorg mogelijk maakt.

Beeldkwaliteitsplan

De gemeentelijke Welstandsnota bevat geen welstandscriteria voor (her-)ontwikkelingslocaties die de bestaande ruimtelijke structuur en karakteristiek doorbreken en waarvoor het ter plaatse geldende bestemmingsplan ook geen ruimte laat. Bij nieuwe projecten worden daarom in een vroeg stadium aanvullende welstandscriteria geformuleerd die als toetsingskader voor de bebouwing in het nieuwe project gaan gelden. Ten behoeve van dit project is het beeldkwaliteitsplan “Stationskwartier, Deelgebied A (partiële herziening)” vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan zal gaan dienen als aanvullende welstandscriteria waaraan de bouwaanvragen zullen worden getoetst.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan met bijlagen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van 6 juni 2013 gedurende 6 weken (dus tot en met 17 juli 2013) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Deze publicatie is ook in te zien op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl → Actueel → Openbare bekendmakingen → Juni 2013. Via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0345.BPIndustrieln24-vg01 kunt u ook het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen digitaal inzien.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de besluiten. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbesluiten. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen, kunnen eveneens beroep instellen. Tegen de wijzigingen in het bestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. U krijgt hiervan bericht van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op 18 juli 2013, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het beeldkwaliteitsplan is een algemeen verbindend voorschrift en is geen juridisch onderdeel van het bestemmingsplan. Zoals bepaald in artikel 8.2 van de Algemene wet bestuursrecht, staat daarom geen beroep open tegen het beeldkwaliteitsplan.

Crisis- en herstelwet

Dit bestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat:

  • alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het indienen van een zogeheten ‘pro forma beroepschrift’ niet mogelijk is;

  • het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het vastgestelde bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 339.

Naar boven