Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan Holtenweg Vries, Tynaarlo

Woningbouwcorporatie Woonborg wil nieuwe woningen realiseren aan de Holtenweg in Vries. Daarvoor worden zes verouderde rijwoningen vervangen door acht twee-onder-één kappers. Deze woningen krijgen op de begane grond een slaap- en badkamer en worden door Woonborg verhuurd.

Nieuw bestemmingsplan

Het perceel is nu opgenomen in het bestemmingsplan ‘Vries kern’ uit 2006 en is gelegen binnen de bestemming Woongebied. Er moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld omdat het nieuwbouwplan twee woningen meer bevat dan de oorspronkelijke zes woningen, die inmiddels zijn gesloopt. Een uitbreiding van het aantal woningen is nu niet toegestaan. Daarnaast passen de nieuwe woningen niet binnen het bouwvlak zoals dat op de verbeelding (plankaart) van het huidige bestemmingsplan staat vermeld. De afgelopen periode is het ontwerp-bestemmingsplan opgesteld.

Kom het ontwerp bestemmingsplan even inzien!

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Holtenweg Vries’ met code NL.IMRO.17.30.bpholtenweg-0301 ligt met ingang van vrijdag 25 januari 2013 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie voor deze openingstijden onze website www.tynaarlo.nl. Buiten kantooruren is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website en daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven