Logo Houten
Bestemmingsplan Bouwlocaties Tull en ’t Waal en bijbehorende omgevingsvergunning Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat voor het project woningbouw in Tull en ’t Waal, met toepassing van de coördinatie-regeling uit de Wro, de volgende besluiten zijn genomen:

  • 1. Vaststelling van het bestemmingsplan ‘Bouwlocaties Tull en ‘t Waal’, d.d. 23 mei 2013;

  • 2. Het verlenen van de omgevingsvergunning voor het oprichten van 40 woningen aan de Kerkebogerd 1 t/m 57, Kerkebogerd 10 t/m 20 en Kerkbrink 5 t/m 13 in Tull en ’t Waal.

Het plan

De woningbouw in Tull en 't Waal is met de vaststelling van de gebiedsvisie woningbouw Tull en ’t Waal in 2006 van start gegaan. Dit plan voorzag in de bouw van ca. 75 woningen in drie fasen met tussenpozen van 5 jaar. Het plangebied bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft fase 1 en ligt midden in de bestaande kern van Tull en ‘t Waal. Dit deel is inmiddels met een vrijstellingsprocedure gebouwd. Het tweede deel, fase 2 en 3 van het bouwproject, liggen aan de noordrand van de kern. Het betreft de gronden naast en achter de kerk tot aan de Lekdijk en tot aan de boomgaard aan de noordzijde.

Inhoud wijziging bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht in het plan:

  • De term Waterwingebied is in de toelichting, de regels en op de verbeelding gewijzigd in Boring vrije zone

  • De dubbelbestemmingen voor archeologie zijn in de regels en op de verbeelding toegevoegd.

  • In de toelichting zijn enkele wijzigingen doorgevoerd in de waterparagraaf.

  • De gebruiksrichtlijn voor de bestemming "Agrarisch" met aanduiding "Fruitteelt" is uitgebreid met de beperking t.a.v. de toe te passen spuittechniek en de beperking van de drift van de te spuiten gewasbeschermingsmiddelen.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning inzien?

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 6 juni 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. Openingstijden, bezoekadres en telefoonnummer van de Gemeente InGang staan op de website van de gemeente. U een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak .

Het vastgestelde bestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0030BPBOUWTULL-VAST

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0030BPBOUWTULL-VAST .

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen .

Het plan is eveneens te raadplegen via de gemeentelijke webviewer: http://0321.roview.net/ .

Indiening beroepsschrift

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning kan met ingang van vrijdag 7 juni 2013 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op de ontwerpbesluiten.

Belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest kunnen tevens beroep instellen. Ook tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een belanghebbende tijdens deze termijn beroep instellen.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift Bouwlocaties Tull en ’t Waal’’ aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding besluit

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking op vrijdag 17 juli 2013 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. P. de Moed of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Naar boven