Logo Oirschot
Wijzigingsplan Achtbundersedijk 3 vastgesteld, Oirschot

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken bekend dat het wijzigingsplan Achtbundersedijk 3 (met planidentificatie: NL.IMRO.0823.WPBGACHTBUN32011-VAST) is vastgesteld. Dit wijzigingsplan verandert de bestemming “Agrarisch met waarden- landschapswaarden” in de bestemming “Bedrijf” ten behoeve van statische opslag op de locatie Achtbundersedijk 3 in Oirschot. In het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010’ is bepaald dat onder bepaalde voorwaarden het bestemmingsplan gewijzigd kan worden van een agrarische bestemming in een bedrijfsbestemming voor statische opslag, aan deze voorwaarden is voldaan.

Beroepsmogelijkheid

Het vastgestelde wijzigingsplan en de daarbij behorende relevante stukken zijn van 24 januari 2013 tot en met 6 maart 2013 te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het wijzigingsplan ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis in Oirschot. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die op tijd een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht.

Voorlopige voorziening

Tegelijkertijd kunnen belanghebbenden, binnen de beroepstermijn, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 23 januari 2013

Naar boven