Logo Harderwijk
Bestemmingsplan Hierden Dorp 2011, Harderwijk

De gemeenteraad heeft op 23 mei het bestemmingsplan Hierden Dorp 2011 gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de nu geldende bestemmingsplannen. Het plan legt in hoofdzaak de bestaande situatie voor wat betreft bouwen en gebruik vast.

Het bestemmingsplan is naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State gewijzigd vastgesteld in die zin dat:

  • regels: artikel 26, lid 26.16 de Wro-zone – wijzigingsgebied 16 is aangepast waarbij met name het bouwvlak na wijziging nader is omschreven;

  • verbeelding: op de percelen Molenweg 1 en Molenweg 1a is de aanduiding “wro-zone – wijzigingsgebied 16” opgenomen.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar de gemeentelijke website www.harderwijk.nl/plannenhierdendorp .

Het bestemmingsplan Hierden Dorp 2011 ligt met ingang van 6 juni gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Het plan, identificatienummer NL.IMRO.0243.BP00050-0003 , kunt u ook raadplegen op voornoemde gemeentelijke website of via http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl ).

Gedurende deze termijn kan alleen tegen deze gewijzigde vaststelling beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: de heer J.Haklander, tel 0341 411247 of M. den Braven, tel. 0341 411359.

Naar boven