Logo Geldermalsen
Bestemmingsplan De Lingewaarden gewijzigd vastgesteld, Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 en lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 7 juni 2013 gedurende zes weken (derhalve tot en met donderdag 18 juli 2013) het op 23 april 2013 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “De Lingewaarden” ter inzage ligt. Tevens is in het kader van dit bestemmingsplan een besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden (Wet geluidhinder) genomen, de kennisgeving hiervan vindt u elders in deze katern.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan heeft tot doel om de transformatie van een buiten gebruik geraakt bedrijventerrein nabij het centrum van Geldermalsen naar een nieuwe woonwijk planologisch te faciliteren. Het plangebied wordt globaal begrensd door de rivier de Linge en de Kostverlorenkade/Rijnstraat. De oostelijke grens van het plangebied valt samen met de eigendomsgrens van de naastgelegen jachtwerf aan de Rijnstraat 12. De bestaande winkel aan de Rijnstraat 10 is buiten het plangebied gehouden.

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van maximaal 96 woningen mogelijk. Middels wijzigingsbevoegdheden welke zijn gekoppeld aan het verkleinen van milieucontouren wordt ingespeeld op nog eens maximaal 50 woningen.

Wijzigingen

Ten opzichte het ontwerp bestemmingsplan heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen’ welke onderdeel is van het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Samengevat hebben de wijzigingen betrekking op het volgende:

  • de regels, toelichting en verbeelding zijn aangepast aan een nieuw stedenbouwkundig plan waarin ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan 38 woningen minder zijn opgenomen;

  • de maximale hoogte van appartementengebouwen is naar beneden bijgesteld;

  • de gebruikelijke regeling voor mantelzorg in bijgebouwen is aan de regels toegevoegd;

  • de gebruikelijke regeling ter voorkoming van seksinrichtingen is aan de regels toegevoegd;

  • de beleidsbeschrijving in de toelichting is up to date gemaakt.

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0236.GDMrijnstraat4-VG01. Het vastgestelde plan is in PDF-formaat ook beschikbaar op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl/ontwikkelingen/projecten/dorpen/Lingewaarden.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens analoog ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Voor het inzien van stukken dient een afspraak gemaakt te worden via 0345-586611.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de beroepstermijn (van 7 juni tot en met 18 juli 2013) kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met bovenstaand besluit, alsmede belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Belanghebbenden die menen dat op grond van hun spoedeisend belang het bestemmingsplan niet in werking kan treden, hebben tevens de mogelijkheid om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Tegen de onderdelen welke gewijzigd zijn vastgesteld staat beroep tevens open voor belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven