Logo Geldermalsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Geldermalsen Centrum 2013’, Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van dinsdag 4 juni 2013 gedurende zes weken (t/m maandag 15 juli 2013) het ontwerp van het bestemmingplan ‘Geldermalsen Centrum 2013’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied komt vrijwel geheel overeen met het gebied waarvoor in 2009 het Masterplan Centrum Geldermalsen is vastgesteld. Het wordt begrensd door de Linge, de Rijnstraat, de Prinses Marijkeweg, de Waalstraat/Geldersestraat, Koningsweg/ Koninginnelaan, Emmalaan, Molenweg en Koppelsedijk.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend. Dit betekent bestaande functies en bouwwerken (voor zover niet illegaal) een passende bestemming krijgen. Hierbij dient rekening te worden gehouden met nieuwe wetten en beleidskeuzes die sinds de vaststelling van de oude bestemmingsplannen in werking traden. Voorbeelden zijn Masterplan Centrum (2009) en woningbouwprogramma (2011 / 2013).

In de periode van 13 april tot en met 24 mei 2012 heeft het voorontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegen. Naar aanleiding van inspraak en vooroverleg zijn beperkte wijzigingen doorgevoerd, waardoor het bestemmingsplan beter aansluit bij de feitelijke situatie. De plansystematiek is ongewijzigd gebleven.

Stukken raadplegen

Het ontwerp bestemmingsplan kan tijdens openingstijden worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis aan de Kuipershof 2 in Geldermalsen. Vooraf dient een afspraak gemaakt te worden via 0345-586611. De planstukken zijn ook te raadplegen via www.geldermalsen.nl/ontwikkelingen/projecten/dorpen/geldermalsen . U treft de stukken dan aan in PDF-formaat. Daarnaast kunt u het ontwerp plan digitaal raadpleven via www.ruimtelijkeplannen.nl , planidentificatie: NL.IMRO.0236.GDMgldcentrum2013-OW01 .

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m 15juli 2013) kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend. Indien u een mondelinge zienswijze wil indienen dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via mevrouw J. van Zwolgen (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven