Logo Heerenveen
Ontwerp-2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF), Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat met ingang van donderdag 6 juni 2013, gedurende 6 weken, voor iedereen ter inzage liggen:

  • de ontwerp-2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) en

  • de Plan-MER 2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF),

met bijbehorende stukken.

Ontwerp-2e partiële herziening

De ontwerp-2e partiële herziening heeft betrekking op een gebied van circa 14 ha, centraal in het noordelijke deel van het IBF, deels grenzend aan de A7.

Het geldende bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) laat aangewezen bedrijven toe uit de categorieën 1 tot en met 4.2 van de VNG uitgave Bedrijven en milieuzonering (2009). Op grond van de ontwerp-2e partiële herziening worden tevens zuivelproduktenbedrijven uit categorie 5.1 toegestaan. Daarnaast wordt de toegelaten maatvoering van bouwwerken verruimd.

Plan-MER

Ter voorbereiding van de ontwerp-2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) is een Plan-MER opgesteld. Hierin zijn de milieugevolgen van de toegestane ontwikkelingen op de gronden van de partiële herziening in beeld gebracht. Als onderdeel van het Plan-MER is een Passende beoordeling uitgevoerd, als bedoeld in de Natuurbeschermingswet.

Inzage

De ontwerp-2e partiële herziening, de Plan-MER en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website selecteert u het tabblad "Bestemmingsplannen", waarna u de mogelijkheid heeft de ontwerp-2e partiële herziening en de overige stukken op te roepen via het invullen van de locatie, de naam of het planid-nummer (NL.IMRO.0074.PH2BvterreinIBF-OW01 ) van de ontwerp-2e partiële herziening.

De ontwerp-2e partiële herziening, de Plan-MER en de bijbehorende stukken kunnen tevens gedurende de hiervoor genoemde termijn, tijdens openingsuren, worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Stukken

De volgende stukken liggen ter inzage:

  • de ontwerp-2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF)

  • het Plan-MER 2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF)

  • de Passende beoordeling in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998, artikel 19j

  • het MER bedrijventerrein IBF

  • het hydrologisch onderzoek IBF

  • het rapport luchtkwaliteit IBF

  • het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen indienen op de ontwerp-2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF). Zienswijzen kunnen tevens betrekking hebben op het Plan-MER 2e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF).

Schriftelijk

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Heerenveen, Postbus 15.000, 8440 GA HEERENVEEN.

Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en redenen van de zienswijze.

Mondeling

Om mondelinge zienswijzen in te dienen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer Gerrit Haanstra, telefoon 0513-617740.

Naar boven