Logo Putten
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Putten Centrum, wijzigingsplan Brinkstraat’, Putten

Burgemeester en wethouders hebben op 21 mei 2013 het bestemmingsplan "Putten Centrum, wijzigingsplan Brinkstraat" vastgesteld. Het vastgestelde wijzigingsplan heeft betrekking op een herontwikkeling van het gebied tussen de Brinkstraat, de Koesteeg en de aan de Brinkstraat gelegen kruidentuin. In het gebied staan momenteel zestien woningen die ten behoeve van het voorgenomen plan gesloopt worden. In plaats van de bestaande zestien woningen is het de bedoeling dat in de toekomst zesentwintig appartementen in het plangebied gerealiseerd worden.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen, Ruimtelijke ordening en Milieu (kamer V-5). U kunt het plan inzien van 6 juni tot 18 juli 2013 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kunnen de stukken, telefoonnummer (0341) 359733 / 359734, buiten de hiervoor genoemde uren en op donderdagavond worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis. Voor het beantwoorden van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt via dezelfde telefoonnummers.

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl , onder nummer NL.IMRO.0273.WPbrinkstraatstraat-VA01 en is als pdf-bestand te bekijken op de gemeentelijke website www.putten.nl -> direct naar -> bestemmingsplannen -> bestemmingsplannen bebouwde kom.

Beroep

Binnen de periode dat het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden tegen het vastgestelde wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, of

  • 2. aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Crisis- en herstelwet

Op het vaststellingsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing (afdeling 2 van hoofdstuk 1). Dit betekent onder andere dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Naar boven