Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Hardenberg-4, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 1 maart 2013 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij te Assen een aanvraag ingediend om een vergunning voor de activiteit ‘Het veranderen en in werking hebben van een inrichting de gehele inrichting omvattend (revisie)’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag betreft de actualisering van de vigerende vergunning. De inrichting Hardenberg-4, is gelegen aan de Dedemvaartseweg te Ane in de gemeente Hardenberg, op de percelen kadastraal ingedeeld, gemeente Gramsbergen, sectie F, nummers 3874 en 4141.

De inrichting Hardenberg-4 is bestemd voor het produceren en afvoeren van aardgas. Op de inrichting zijn 4 gasproductieputten (HBG-4, HBG-6, HBG-7 en HBG-8) en een geabandonneerde put (HBG-5) aanwezig. Het geproduceerde aardgas wordt onbehandeld via een ondergrondse nat-gastransportleiding afgevoerd naar de gasbehandelingsinstallatie Coevorden-17.

Om de productiviteit van de gaswinningputten op de locatie Hardenberg-4 te verbeteren, wordt continu schuimer geïnjecteerd. Hiervoor zijn twee injectie-eenheden (FRIS) op de locatie geplaatst. De schuimerinjectie vindt in eerste instantie plaats in de putten HBG-7 en HBG-8. Mogelijk zal op een later tijdstip deze injectie worden verplaatst naar een andere put op de locatie.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 6 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de Publieksdienst van de gemeente Hardenberg te Hardenberg. Inzage is mogelijk tijdens openingstijden van de Publieksdienst in het gemeentehuis, telefoon 14 0523.

Tot en met 17 juli 2013 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

De heer M.E.J. Pieters

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG.

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer M.E.J. Pieters, tel. 070 – 379 83 89.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven