Logo Oud-Beijerland
Bestemmingsplan, omgevingsvergunning en hogere waardenbesluit met bijbehorende stukken ‘Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan’ in ontwerp ter inzage, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c Wet geluidhinder bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Hoek Graaf van Egmonstraat/Pad van Jongejan”((NL.IMRO.0584.BPWONEN2011001-ON99), de ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van 25 grondgebonden woningen en een bijgebouw en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage worden gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan

In verband met de verhuizing van de in het gebied aanwezige supermarkt en de leegstand van een oud schoolgebouw op de locatie, is gekozen voor een totale herontwikkeling van het gebied dat is gelegen tussen de Koninginneweg, het Pad van Jongejan, de Graaf van Egmondstraat en de Prinses Irenestraat. Op de locatie wordt een nieuwe woonstraat gerealiseerd met daarlangs 25 grondgebonden woningen en 1 bijgebouw.

Ontwerp-omgevingsvergunning

De aanvraag om omgevingsvergunning is ingediend op 30 maart 2012. De vergunning heeft betrekking op de bouw van 25 grondgebonden woningen en een bijgebouw bij de woning Koninginneweg 83.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat ten gevolge van het verkeer op de Koninginneweg, het Pad van Jongejan en de Graaf van Egmondstraat niet wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Het college is voornemens om voor deze woningen hogere waarden vast te stellen.

Coördinatieregeling

Op 6 maart 2012 heeft de gemeenteraad van Oud-Beijerland op dit project de coördinatieregeling van de Wro van toepassing verklaard. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro en artikel 110c Wet geluidhinder liggen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, de ontwerpomgevingsvergunning en alle bijbehorende stukken met ingang van 21 januari 2013 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Graaf van Egmondstraat”. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van “zienswijze Graaf van Egmondstraat”. Het adres is: postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer (0186) 646 633(A. Nienkemper).

18 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Naar boven