Logo Gelderland
Kennisgeving terinzagelegging ontwerpinpassingsplan N345 Rondweg Voorst, Gelderland

De huidige N345 doorsnijdt de kern van Voorst. Dit leidt tot leefbaarheidsproblemen (barrièrewerking en geluidsoverlast). De provincie Gelderland wil de problemen oplossen door de realisatie van een westelijke rondweg om Voorst. Van 30 mei tot en met 11 juli 2013 ligt het ontwerpinpassingsplan voor de N345 Rondweg Voorst ter inzage, samen met de ontwerpbeschikking voor de verlening van hogere waarden voor ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.

Op 4 juni 2013 organiseert de provincie Gelderland een bijeenkomst met betrekking tot deze plannen.

Terinzagelegging

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat met ingang van 30 mei tot en met 11 juli 2013 de volgende ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken ter inzage liggen:

  • het ontwerpinpassingsplan “N345 Rondweg Voorst”;

  • de ontwerpbeschikking voor de verlening van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.

Tracé rondweg

Het tracé van de westelijke rondweg om Voorst begint in het zuiden met een aansluiting (rotonde) op de Rijksstraatweg. Het wegtracé loopt vervolgens in noordelijke richting op ongeveer 150 meter van de dorpskern. De Enkweg wordt gekruist met behulp van een viaduct. Ter hoogte van dit viaduct zal de rondweg iets verdiept worden aan gelegd. Bij de Klarenbeekseweg is een voet-fietstunnel voorzien. Vervolgens sluit de rondweg ter hoogte van de noordelijke rand van de bebouwde kom weer aan op de Rijksstraatweg.

Ontwerpinpassingsplan N345 Voorst

Het ontwerpinpassingsplan maakt de rondweg N345 Voorst planologisch/juridisch mogelijk. Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd om de uitvoerbaarheid van het plan aan te tonen. Deze onderzoeken liggen gelijktijdig met het ontwerpinpassingsplan ter inzage. Over het ontwerpinpassingsplan kan iedereen zienswijzen indienen. Na de terinzagelegging besluiten Provinciale Staten over de vaststelling van het definitieve inpassingsplan.

Ontwerpbeschikking hogere waarde voor ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting

Voor een aantal woningen moet voor de aanleg van de westelijke rondweg een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (als bedoeld in de Wet geluidhinder) worden verleend. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen de ontwerpbeschikking. Na de terinzagelegging en verwerking van de ingediende zienswijzen besluiten Gedeputeerde Staten over het afgeven van de hogere waarden.

Waar kunt u de stukken inzien?

  • Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem (open op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur);

  • Bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Lordensweg 17 te Twello (op werkdagen van 8.30 tot 12.15). Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken met mevrouw Beltman (0571-279364).

  • Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . De exacte URL is www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPN345Voorst-ont1 . Hier vindt u het ontwerpinpassingsplan. De website kunt u ook benaderen via de provinciale website www.gelderland.nl/n345 .

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de terinzagelegging van 30 mei tot en met 11 juli 2013 heeft u de mogelijkheid een zienswijze in te dienen op het ontwerpinpassingsplan N345 Rondweg Voorst (voor iedereen) en de ontwerpbeschikking hogere waarde voor ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (alleen voor belanghebbenden). De voorkeur gaat uit naar schriftelijke zienswijzen. Geef hierbij aan op welk besluit uw zienswijze is gericht: het inpassingsplan en/of de beschikking hogere waarde.

De schriftelijke zienswijze richt u aan:

  • Per email aan: post@gelderland.nl, onder vermelding van:

    • o zienswijze inpassingsplan N345 Rondweg Voorst, zaaknummer 2010-006487, en/of

    • o beschikking hogere grenswaarden N345 Rondweg Voorst, zaaknummer 2013-007856

  • Per brief aan: Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van:

    • o zienswijze inpassingsplan N345 Rondweg Voorst, zaaknummer 2010-006487, en/of

    • o beschikking hogere grenswaarden N345 Rondweg Voorst, zaaknummer 2013-007856

U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur een afspraak maken met mevrouw Rutgers, telefoon 026-3598425. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Inloopbijeenkomst 4 juni 2013

Op 4 juni 2013 organiseert de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst over de stukken die ter inzage liggen. De bijeenkomst duurt van 18.00 uur tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen op het door u gewenste tijdstip. De bijeenkomst zal deels worden bijgewoond door gedeputeerde Bieze van de provincie Gelderland en wethouder Van Muyden van de gemeente Voorst.

Locatie: Restaurant en Zalencentrum ’t Geveltje, Rijksstraatweg 128, Voorst

Meer informatie kunt u vinden op www.gelderland.nl/N345

Naar boven