Logo Midden-Drenthe
Onherroepelijk bestemmingsplan Buitengebied Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe informeert u graag over de voortgang van het bestemmingsplan Buitengebied Midden-Drenthe.

Uitspraak Raad van State

Het bestemmingsplan Buitengebied Midden-Drenthe is op 26 januari 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierover zijn tien beroepschriften bij de Raad van State ingediend. Op 15 mei 2013 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in deze zaak. De uitspraak houdt in dat het bestemmingsplan in zijn algemeenheid juist en zorgvuldig tot stand is gekomen en als zodanig in stand blijft. Het plan vormt nu voor het buitengebied het toetsingskader voor onder meer aanvragen om een omgevingsvergunning. Voor vier individuele gevallen is aangegeven dat het beroepschrift voor dat perceel of die percelen geheel of gedeeltelijk gegrond is. Hiervoor moet de gemeenteraad een (gedeeltelijke) heroverweging maken.

Vervolg

Met de uitspraak is het hele bestemmingsplan voor het buitengebied van Midden-Drenthe onherroepelijk geworden, met uitzondering van de vier individuele zaken. Voor deze vier gevallen onderzoekt het college momenteel welke vervolgstappen gezet worden.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure kunt u op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur contact opnemen met de heer M. de Heer van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22 of e-mail gemeente@middendrente.nl

Naar boven