Logo Midden-Drenthe
Bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Smilde’ vastgesteld, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 25 april 2013 het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Smilde gewijzigd heeft vastgesteld. De imro-code van het bestemmingsplan is ‘NL.IMRO.1731.BedrterrSML-VST1 ’.

Het plangebied is opgesplitst in twee deelgebieden. Deelgebied 1 beslaat het bestaande bedrijventerrein aan de Leemdijk en wordt enerzijds begrensd door het cluster woningen en de overige bebouwing nabij en aan de Drentsche Hoofdvaart, de overige zijden grenzen aan het omliggende agrarisch gebied.

Deelgebied 2 beslaat het bestaande bedrijventerrein aan de Evert Hendriksweg en wordt enerzijds begrensd door de bestaande bebouwing aan de Drentsche Hoofdvaart en voor de overige zijden grenst het aan het omliggende agrarische gebied.

Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen. Het is in hoofdzaak een conserverend of beheersgericht plan. De wijzigingen die zich vanaf de vaststelling van de vigerende plannen hebben voorgedaan zijn in het nieuwe plan opgenomen (bijvoorbeeld de vrijstellingen, herzieningen enz.). Er worden geen directe, nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad besloten ambtshalve wijzigingen aan te brengen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen verwijzen we u naar de bijlage met de voorstellen op www.middendrenthe.nl .

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 6 juni 2013 ter inzage. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl , onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ -> ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Met ingang van 7 juni 2013 kan gedurende zes weken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen

  • alle belanghebbenden voor zover het gaat om de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M. de Heer van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven