Ontwerpbestemmingsplan ‘Gertrudisdal-Norbertusdreef’, Valkenswaard

(NL.IMRO.0858.BPgertrudisdal-ON01 ) (bekendmaking artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 6 juni 2013 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Gertrudisdal-Norbertusdreef’ (NL.IMRO.0858.BPgertrudisdal-ON01 ) ter inzage ligt.

De ontwikkeling op de hoek Gertrusdal-Norbertusdreef gaat uit van de realisatie van maximaal 16 grondgebonden woningen. De bedrijfswoning van de voormalige bedrijfsbebouwing van Bouwbedrijf Baken vormt onderdeel van het plan en blijft gehandhaafd. Het ontwerp gaat uit van 12 twee-onder-een-kapwoningen, 2 vrijstaande woningen en een flexibel in te vullen perceel met de mogelijkheid voor een vrijstaande woning of een twee-onder-een-kapwoning.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf 6 juni 2013 te zien op www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl ;

Tevens ligt het gedurende zes weken ter inzage:

  • in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15 (tijdens openstellingtijden);

  • bij de bibliotheek aan De Hofnar 12 in Valkenswaard;

  • bij het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft (tijdens openstellingtijden).

De digitale versie gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge versie, aan de analoge versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatieavond

Om u, naast het formele bestemmingsplan, meer zicht te geven op de uitwerking van het bestemmingsplan, organiseert de gemeente samen met de ontwikkelende partij Keersop Projectontwikkeling een informatieavond. Deze informatieavond zal de opzet hebben van een inloopavond. Tijdens deze informatieavond kunt u informatie krijgen over het bestemmingsplan en de verdere procedure.

Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 juni 2013 in de raadszaal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15 te Valkenswaard. U kunt tussen 17.30 uur en 19.30 uur vrij binnenlopen voor informatie en er is gelegenheid om vragen te stellen over de plannen.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (dus tot en met 17 juli 2013) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te brengen bij de gemeenteraad van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083678.

Crisis- herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl .

Valkenswaard, 5 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard, secretaris, R.F.W. van Eijck

Burgemeester, A.B.A.M. Ederveen

Naar boven