Logo Tynaarlo
Bestemmingsplan ‘Hoofdweg 167-169 Paterswolde’ vastgesteld, Tynaarlo

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, telefoonnummer 0592 – 266 662.

De gemeente Tynaarlo werkt aan een functiewijziging van de voormalige gereformeerde kerk en dienstwoning aan de Hoofdweg 167 – 169 in Paterswolde. De wijziging betreft het gebruik van het voormalige kerkgebouw als kleinschalig museum voor cultureel en industrieel erfgoed en de dienstwoning als reguliere woning.

Het perceel valt op dit moment onder de werking van het bestemmingsplan Paterswolde uit 1974. De functiewijzing past niet geheel binnen de gebruiksbepalingen uit het bestemmingsplan waardoor een nieuw bestemmingsplan opgesteld moest worden.

Op 26 maart 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Hoofdweg 167-169 Paterswolde’ (NL.IMRO.1730.BPHoofdwg167PW-0401 ) vastgesteld. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht.

Kom het vastgestelde bestemmingsplan even inzien!

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoofdweg 167-169 Paterswolde’ ligt met ingang van vrijdag 7 juni 2013, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie onze website www.tynaarlo.nl voor de openingstijden. Buiten deze openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal in te zien op onze website en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven