Logo Enkhuizen
Verleende omgevingsvergunning met toepassing bestemmingsplan afwijkingsbesluit voor Zijlweg / Krabbegatsluis te Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken op grond van artikel 6:8 lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) jo. 3.44 eerste lid Awb bekend dat zij een uitgebreide omgevingsvergunning met projectafwijkingsbesluit hebben verleend voor het tijdelijk verplaatsen van het woon- / werkschip Schippers Welvaren, het slaan van twee afmeerpalen en het ophangen van een loopbrug aan de Zijlweg / Krabbegatsluis achter het remmingswerk te Enkhuizen, (hierna: het project). De locatie is deels gelegen op het perceel kadastraal bekend, gemeente Enkhuizen, sectie F, nummer 3710.

Het project is strijdig met het bestemmingsplan “IJsselmeer / Markermeer” omdat het beoogde bedrijfsmatige gebruik en het slaan van 2 meerpalen ten behoeve van deze activiteiten niet is toegestaan. In dit kader is de omgevingsvergunning afgegeven met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a en c, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. De beschikking is ten opzichte van de op 20 maart 2013 gepubliceerde beschikking niet (inhoudelijk) gewijzigd. De vergunning (2012-0176) treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepsschrift is verstreken. De omgevingsvergunning is ook in te zien op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl , planidn: NL.IMRO.0388.PBBootjessloperij-va01 .

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de dag waarop dat is bekendgemaakt een beroepschrift worden ingediend bij de Rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. De inhoud van het beroepschrift moet aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Voor de beroepsmogelijkheden zie elders op deze pagina.

Ten slotte wordt er de aandacht op gevestigd, dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, naar aanleiding van de beschikking beroep kunnen instellen bij de Rechtbank Alkmaar.

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Krikke van de afdeling RWE tel.: 0228-360100

Naar boven