Logo Bussum
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning bouw en planologisch strijdig gebruik Brinklaan 2–10, Bussum

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bussum maken overeenkomstig artikel 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Het ontwerpbesluit heeft betrekking op het verbouwen van het bestaande winkelpand naar winkel op de begane grond met vijf bovenwoningen, aan de Brinklaan 2-10 te Bussum.

De aanvraag om omgevingsvergunning is in strijd met het bestemmingsplan “Het Spiegel – Prins Hendrikpark 2010”. De strijdigheid van dit bouwplan richt zich met name op het gebruik van de eerste verdieping van het gebouw als woningen. Dit gebruik is in strijd met het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3° van de Wabo de aangevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Publicatie

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning wordt gepubliceerd via de Staatscourant, de website van de gemeente Bussum (www.bussum.nl) en BussumsNieuws.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage vanaf donderdag 6 juni 2013 tot en met woensdag 17 juli 2013 ter inzage in het gemeentehuis van Bussum (Brinklaan 35, 1404 EP Bussum). U kunt de stukken inzien bij de centrale Balie van de gemeente Bussum, Brinklaan 35 te Bussum, geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en woensdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Voor inzage en nadere informatie kunt u tevens contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving via telefoonnummer (035) 69 28 628.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de ter inzage legging van zes weken (na publicatiedatum) gemotiveerde zienswijzen schriftelijk of mondeling bij de raad inbrengen. De schriftelijke zienswijze kan gericht worden aan de gemeenteraad van Bussum, Postbus 6000, 1400 HA Bussum. Een zienswijze kan niet worden ingediend via elektronische weg (email, sms, etc.), behalve per fax (035) 692 85 00. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mevrouw A. Soede, te bereiken via telefoonnummer 035 6928733 (afwezig op woensdag en vrijdag).

Beroep

Tenslotte is het van belang te weten dat alleen degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, te zijner tijd naar aanleiding van het definitieve besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning beroep kunnen instellen bij de Rechtbank Midden Nederland.

Naar boven