Logo Renswoude
Ontwerpherziening bestemmingsplan ‘Buitengebied Renswoude 2010’, Renswoude

Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend dat zij, ten behoeve van de reparatie van het bestemmingplan Buitengebied 2010, het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2013 (herziening) hebben vrijgegeven. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 4 juni 2013 gedurende zes weken ter visie.

Het bestemmingsplan repareert op onderdelen het bestemmingsplan Buitengebied Renswoude 2010, zoals dit is vastgesteld op 5 oktober 2010. Zo wordt onder meer een door de Raad van State vernietigd onderdeel voorzien van een passende bestemming. Tevens wordt de redactie van een aantal artikelen aangepast naar aanleiding van de huidige ervaringen met het bestemmingsplan. Tenslotte wordt op de verbeelding de bestemmingsaanduiding van een aantal percelen aangepast. Voor een volledig overzicht van de reparaties verwijzen wij u naar hoofdstuk 2 van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerp bestemmingsplan is te raadplegen via de gemeentelijke website www.renswoude.nl . U komt hier door achtereenvolgens te klikken op Wonen en Leven, Bouwen en Slopen, Bestemmingsplannen en Bestemmingsplan Buitengebied (herziening). Op onze gemeentelijke site hebben wij een PDF-versie van het ontwerpbestemmingsplan geplaatst. Ook vindt u op deze site een verwijzing naar de landelijke voorziening RO-Online (www.ruimtelijkeplannen.nl ) waarop u het bestemmingsplan eveneens kunt raadplegen.

Verder ligt het plan tijdens de openingstijden ter inzage op de Afdeling Algemene Zaken van het gemeentehuis. Desgevraagd wordt de gelegenheid geboden om het ontwerpbestemmingsplan in te zien buiten kantoortijden. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer M.H.T. Jansen: 0318-578153.

Gedurende de termijn van zes weken (derhalve tot 16 juli 2013) kunt u schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen met betrekking tot het ontwerpplan naar voren brengen. U kunt uw schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient tijdig een afspraak gemaakt te worden met de heer M.H.T. Jansen. Dit kan via telefoonnummer 0318-578153. Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

Renswoude, 3 juni 2013

College van burgemeester en wethouders van Renswoude, de secretaris, J. van Dijk

de burgemeester, W.J. Dekker

Naar boven