Besluit van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat van 16 mei 2013, met kenmerk RWS-2013/25391/137667, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 vanwege NBD, NDW en IDVV

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

Gelet op artikel 23, tweede lid, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012, respectievelijk artikel 3 van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

In onderdeel b van artikel 8 wordt ‘de projectdirecteuren,’ vervangen door: de programmadirecteuren, de projectdirecteuren,.

B

In de tabel in artikel 11, eerste lid, worden boven de rij ‘Het hoofd secretariaat Vlaams Nederlands Schelde Commissie (VNSC):’ drie nieuwe rijen ingevoegd, luidende:

Programmadirecteur Nationale Bewegwijzeringsdienst:

1.000.000

Programmadirecteur Nationale Databank Wegverkeersgegevens:

1.000.000

Programmadirecteur Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen:

1.000.000

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan de in dit besluit genoemde functionarissen.

Den Haag, 16 mei 2013

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers b.a. De plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat, T.F.J. van de Gazelle

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij Rijkswaterstaat, t.a.v. RWS Bestuursstaf, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013.

Aan genoemd besluit wordt toegevoegd de bevoegdheid voor de programmadirecteur Nationale Bewegwijzigingsdienst (NBD), zoals die per 1 april 2013 is opgenomen in Rijkswaterstaat.

Tevens worden de bevoegdheden voor de programmadirecteuren Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) en Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) geregeld.

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers b.a. De plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat, T.F.J. van de Gazelle

Naar boven