Logo Horst aan de Maas
Bekendmaking Coördinatieregeling Centrale Verwerkingsinstallatie Raaieinde, Horst aan de Maas

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpvergunningen/beschikking

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter uitvoering van het raadsbesluit d.d. 11 september 2012 en ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.30, 3.31 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat de volgende stukken ter inzage liggen:

  • 1. ontwerp bestemmingsplan ‘Centrale Verwerkingsinstallatie Raaieinde’ (NL.IMRO.1507.BPGRCVIRAAIEINDE-ON01). Bevoegd gezag: de gemeenteraad;

  • 2. ontwerp omgevingsvergunning. Bevoegd gezag: burgemeester en wethouders (B&W);

  • 3. ontwerp ontgrondingsvergunning. Bevoegd gezag: Gedeputeerde Staten van Limburg;

  • 4. ontwerp watervergunning. Bevoegd gezag: de Minister van Infrastructuur en Milieu

  • 5. ontwerpbeschikking Hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Bevoegd gezag: B&W.

Ligging en doel

Het plangebied is gelegen ten zuiden van de kern Grubbenvorst en wordt globaal begrensd door de spoorlijn Venlo-Nijmegen, de A67 en de Maas.

Naar aanleiding van de hoogwateroverlast in 1993 en 1995 is besloten dat er aanvullende maatregelen nodig zijn om de gebieden langs de Maas beter te beschermen tegen hoogwater. Hiertoe is de afgelopen jaren in Noord- en Midden-Limburg en het noordoostelijk deel van Noord-Brabant het project Zandmaas / Maasroute ontwikkeld, bestaande uit meerdere deelprojecten. Eén van de onderdelen van dit plan betreft het verbreden van de rivier op bepaalde trajecten, waarbij ook de vaarroute wordt verbeterd (verdiept). Om de uitvoering van een aantal van deze projecten mogelijk te maken, en om het afgegraven materiaal op een maatschappelijk en bedrijfseconomisch verantwoorde wijze te kunnen verwerken, is het noodzakelijk dat er in de omgeving van de rivierverruimingsprojecten één centrale verwerkingsinstallatie (CVI) wordt gerealiseerd. De CVI Haven Raaieinde zal in deze behoefte gaan voorzien voor het rivierverruimingsgebied tussen Venlo en Arcen. Het geldende bestemmingsplan voorziet niet in deze ontwikkeling. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Voorliggend bestemmingsplan en ontwerpvergunningen/beschikking hebben betrekking op de ontwikkeling van de CVI Haven Raaieinde. Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas coördineren de besluitvorming op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (gemeentelijke coördinatieregeling).

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken (van 31 mei t/m 11 juli 2013) op de volgende locaties:

  • Alle ontwerpen: in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 te Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077) 477 97 77. Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

  • Ontwerpbesluit 3 (ontgrondingsvergunning): in de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, na telefonische afspraak, (043) 389 78 12.

  • Ontwerpbesluit 4 (watervergunning): Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Ceramique 125, Maastricht, op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Ook buiten kantooruren na telefonische afspraak, tel. (043) 329 44 44.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen).

Het ontwerpbestemmingsplan kan tevens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerpbesluit 3 wordt gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op www.limburg.nl/vergunningen

Zienswijzen

Iedereen kan gedurende genoemde termijn van 6 weken schriftelijk (heeft de voorkeur) of mondeling zienswijzen indienen bij:

  • ontwerp 1: de gemeenteraad van Horst aan de Maas, t.a.v. de Afdeling Projectbureau, postbus 6005, 5960 AA Horst;

  • ontwerp 2 en 5: burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, t.a.v. de Afdeling Projectbureau, postbus 6005, 5960 AA Horst;

  • ontwerp 3: Gedeputeerde Staten van Limburg, postbus 5700, 6202 MA Maastricht;

  • ontwerp 4: Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, postbus 25, 6200 MA Maastricht.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Horst, 30 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, C.H.C. van Rooij, burgemeester

G.J. Keijsers, loco-secretaris

Naar boven